Lounais-Häme Somero

Varkaat saatiin kiinni Somerolla – Saaliina muun muassa luottokortteja ja työkaluja

Kolmikko aiheutti poliisille paljon töitä Somerolla.
Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Somerolainen mieskolmikko syyllistyi monenlaisiin rikoksiin varhain tiistaiaamuna Someron keskustassa.

Kierroksellaan ollut vartija oli kiinnittänyt aamuyöstä huomiota Somerolla liikkuvaan henkilöautoon. Kun vartija ennen aamuviittä näki autoon lastattavan tavaraa Larpakujalla, vartija ilmoitti asiasta poliisille.

Poliisipartio tapasi kuvailuun sopivan henkilöauton Turuntiellä. Kuljettajalle suoritettu alkometrikoe antoi negatiivisen tuloksen, mutta huumepikatesti osoitti positiivista muun muassa amfetamiinille. Kuljettajalla ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

 

Suoritetussa tarkastuksessa autosta löytyi muun muassa aiemmin Somerolla asunto- ja automurtojen yhteydessä anastettuja luottokortteja. Autossa oli runsaasti erilaista tavaraa, kuten työkoneita, joiden alkuperästä autossa ollut mieskaksikko ei pystynyt antamaan vakuuttavaa selitystä.

Molemmat miehet otettiin kiinni. Myöhemmin kuljettajana toimineen miehen asuntoon tehdyssä etsinnässä löytyi lisää anastetuiksi ilmoitettuja kortteja.

 

Mieskaksikon käytössä olleen auton omistaja puolestaan syyllistyi myös monenlaisiin rikoksiin paria tuntia myöhemmin.

Poliisi sai aamuseitsemältä ilmoituksen Somerolla Okkerintiellä matkailuautoon tehdystä murrosta.

Matkailuauton omistaja oli kiinnittänyt huomiota Okkerintiellä skootterilla liikkuneeseen mieshenkilöön, jonka näki hetkeä myöhemmin häärivän matkailuautonsa luona. Mies oli ehtinyt siirtää autosta ulos erilaista esineistöä, kuten kirveen ja golfmailan. Omistaja yritti estää miestä poistumasta, mutta mies onnistui kuitenkin pakenemaan paikalta skootterilla. Omistajan mukaan mies oli kuitenkin kääntynyt takaisin ja yrittänyt ajaa skootterilla omistajan päälle, kaikkiaan kolmesti. Omistajan otettua turvakseen muovisen kiilan, mies oli ajanut pois paikalta.

 

Poliisipartio tapasi kyseisen, sekavasti käyttäytyneen miehen Tehdaskujalta erään rakennuksen terassilta. Miehellä oli hallussaan matkailuautosta anastettu pussi, johon mies oli kerännyt autosta erilaisia pieniä esineitä, kuten ruutuvihon ja suurennuslasin. Miehelle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen muun muassa amfetamiinille.

Miehen jäljiltä löytyi ilmeisesti ajomatkan aikana tielle pudonnutta, matkailuautoon kuuluvaa omaisuutta pitkin Okkerintietä. Lisäksi ilmeni, että mies oli tyhjentänyt matkailuautoon kuuluvan jauhesammuttimen kyseisen auton sisätiloihin.

Suoritetussa tarkistuksessa miehen käytössä ollut skootteri osoittautui anastetuksi. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic