Lounais-Häme

Varstajaiset tuovat säpinää Urjalaan

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Varstajaiset-tapahtuma saa jatkoa perjantai-iltana. Kuljetusyhtiö Lahma-Transin piha-alueella ysitien varrella järjestettävä tapahtuma pitää sisällään musiikkiesityksiä Neljänsuoralta, Mustilta Enkeleiltä sekä Jean S. -yhtyeeltä. Tapahtumaan on tänä vuonna yhdistetty myös iltatori, jossa on yli 20 näytteilleasettajaa. Tapahtuman luvataan olevan entistä perheystävällisempi, sillä musiikkiesitykset sopivat kaiken ikäisille ja lapsille on tarjolla erilaista ohjelmaa.

Varstajaiset keräsi viime kesänä paikalle 500 ihmistä. Tälle vuodelle odotukset ovat nousseet.

-Ennakkolippuja on myyty nyt jo se 500 kappaletta ja odotamme, että portilta tullaan myymään sitäkin enemmän, tapahtumaa organisoinut Urjalan Makeistukun yrittäjä ja Urjalan Yrittäjien puheenjohtaja Jani Tuominen ennakoi.

 

Käytännössä tyhjästä luotua tapahtumaa oli viime vuonna vaikea markkinoida, koska kukaan ei tiennyt mikä Varstajaiset edes on.

-Ihmisillä oli myös ennakkoluuloja, kun tapahtuma järjestetään kuljetusliikkeen pihassa. Lopulta kaikki olivat tyytyväisiä paikan muuntautumiskykyyn, Lahma-Trans oy:n taloushallinnasta vastaava Elisa Lahma-Ahola kertoi.

Maaliskuussa 2013 avatun Lahma-Transin toimipisteen piha-alue on laaja ja asfaltoitu, joten sade ei tee maasta mutavelliä. Tapahtuma-alueen hengessä esiintymislavana toimii rekkalava.

-Muita tämän kaltaisia paikkoja ei Urjalassa juuri ole. Viime vuonna esiintynyt A. Aallon rytmiorkesteri kehui lavaamme yhdeksi parhaista, joissa ovat esiintyneet, Tuominen sanoi.

 

Tapahtuman järjestää Urjalan Yrittäjät ry. sekä Urjalan kunta. Taloudellista voittoa tapahtumalla ei tavoitella.

-Se ei ole Varstajaisten tarkoitus. Lähtökohta koko tapahtumalle oli saada kylään lisää säpinää, jolloin tapahtuman onnistuessa se saattaa myös poikia lisää, Tuominen totesi.

Alkuperäinen idea syntyi kuin vahingossa.

-Veljeni Ismo (Lahma-Transin toimitusjohtaja) heitti joskus vitsillä, että täällähän olisi kiva järjestää jotkut festivaalit, eikä siinä vaiheessa oltu vielä edes mietitty koko tapahtumaa, Lahma-Ahola naurahti.

Vuosia myöhemmin tapahtumaan odotetaan yli 1000 henkeä ja jatkoakin saattaa olla luvassa.

-Sitten kun tämä on illalla ohi, on aivan pakko levätä hetki. Uusia esiintyjiä ollaan kyllä jo haettu, mutta mitään varmaa tietoa ei vielä ole, Tuominen paljasti.

Varstajaiset alkaa perjantaina kello 18. Mustat Enkelit käynnistävät musiikkiesitykset noin kello 19.30 ja liput maksavat 28 euroa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic