Lounais-Häme

Vartaita ja burgereita – nämä olivat viime juhannuksen suosituimpia grillausreseptejä

Viime vuonna juhannuksen suosituin grillausresepti oli K-ryhmän mukaan BBQ-ribsit. BBQ-ribsien eli grillikylkien reseptiä haettiin juhannusviikkojen aikana vuosina 2014-2017 grillausreseptien joukosta kaikkein eniten K-Ruoka.fi-sivustolta.

Ribsien jälkeen haetuimmat grillireseptit olivat perunavartaat, grillivartaat, colaribsit sekä savustettu lohi. Grillireseptien kärkikymmenikön täydensivät hampurilaispihvit, pekoniburgerit, täytetyt paprikat grillissä, grillatut uudet perunat sekä grillatut perunat ja katkarapu-pestojogurtti.

Perinteisesti lisäkkeeksi valmistetut kasvisnyytit ovat menettäneet suosiotaan, sillä ne olivat vielä vuonna 2014 kymmenen suosituimman grillireseptin joukossa juhannuksena, mutta tippuivat suosituimpien juhannusreseptien listalta vuoden 2015 jälkeen. 

 

Kaikkein mieluisin grillattava suomalaisille on kuitenkin erilaiset kasvikset. 61 prosenttia suomalaisista laittaa grilliin kasviksia, 54 prosenttia kanaa ja 43 prosenttia porsaanlihaa.

– Kasvisten grillauksessa pyritään entistä useammin hyödyntämään koko kasvi naatteineen päivineen. Kasvikset käyvät mainiosti myös savustettaviksi, K-Ruoan sisällöistä vastaava markkinointijohtaja Teija Nesterinen kertoo.

Perinteistä grillimakkaraa grilliin laittaa 41 prosenttia, kalaa 34 prosenttia, erikoismakkaroita 33, nautaa 32 ja juustoja 25 prosenttia suomalaisista.

Luvut on poimittu K-ryhmän teettämästä Suomalaisten ruokareviiri ja suhde ruokaan 2018 -kyselytutkimuksesta. Frankly Partnersin toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi 1003 K-plussa-asiakasta. FL

Uusimmat