Lounais-Häme

Vartama valloitti Tahkon ulkokentän

Patrik Vartamasta kehittyi Jokioisten Koetuksen lupaavin pesäpalloilija vuosikausiin.

Niinpä toisen polven forssalaispelurin siirtyminen isommille areenoille oli vain ajan kysymys.

Siirto tapahtui viime syksynä, kun tuolloin 18-vuotias Vartama teki sopimuksen Hyvinkään Tahkon kanssa, jossa hän pelasi jo viime kaudella A-poikien Superpesistä.

Vartama asetti tavoitteekseen vallata paikka Tahkon edustusjoukkueeseen miesten Superpesikseen. Tavoite toteutui. Hän on pelannut yhdeksikössä yhtä lukuunottamatta Tahkon kaikki pelit tänään päättyvässä runkosarjassa. Yksi peli jäi väliin tämän kuun alussa alkaneen armeijapalveluksen vuoksi.

– Kausi on sujunut paremmin kuin odotin, Vartama myöntää.

Keväällä 19 vuotta täyttänyt tulokas on vakiinnuttanut paikkansa ennen kaikkea hienon ulkopelinsä ansiosta. Vartama pelaa Tahkon kolmosvahtina ja vaihtotilanteissa takalukijana. Tässä roolissa hän on yltänyt pelastuksiin, jotka ovat saaneet Tahkon pelinjohtajan Sami Sirviön ylistämään Vartamaa Superpesiksen ykköseksi pelipaikallaan.

Pari viikkoa sitten pelatussa poikien Itä-Lännessä Vartama pokkasi voitokkaan Lännen joukkueen ykköspalkinnon.

– Sekin tuli ulkopelin ansiosta, Vartama huomauttaa.

Sisäpelissä Vartaman rooli on keskittynyt Tahkon kakkoskärkeen vaihtajana ja viime peleissä myös etenijänä. Kauden tehopisteet, kaksi lyötyä ja kolme tuotua juoksua paljastavat kuitenkin sen, että Vartaman sisäpeli ei ole vielä ulkopelin veroista.

– Sisäpelissä on parannettavaa ja siinä pitää ottaa isompaa roolia. Tämä kausi menee ulkopelaajana, toteaa Vartama, jonka sopimus jatkuu Hyvinkäällä ensi vuonnakin.

Vartaman viihtymistä Tahkossa on lisännyt paitsi samassa joukkueessa pelaava isoveli Roni Wahl, myös se, että Hyvinkäällä nuorennettiin täksi kaudeksi superpesismiehistöä rajusti. Sarjan nuorimmasta joukkueesta suurin osa on Vartaman lailla vuonna 1998 syntyneitä 18-19 -vuotiaita pelureita.

Tahko taistelee silti paikasta ylempään jatkosarjaan. Pääsy sinne edellyttää tänään runkosarjan päätöspelissä kolmen pisteen kotivoittoa Kempeleestä. Samaan aikaan Kiteen pitäisi jäädä Oulussa ilman pisteitä.

Tahko hävisi tämän kuun alussa neljä peliä putkeen, mutta on nyt ottanut neljästä viime pelistä kolme voittoa.

– Nyt ollaan menty nousujohteisesti. Sen ansiosta jatkamme hyvällä fiiliksellä vaikka jäisimmekin alempaan jatkosarjaan, Vartama tuumii.

Forssalainen on jatkanut pelejä myös Tahkon A-poikien joukkueessa, joka keikkuu SM-sarjalohkonsa kakkosena.

– Muutama poikien peli on jäänyt väliin, kun olen joutunut huilaamaan miesten pelien ja armeijan vuoksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic