Lounais-Häme

Vartiointialan lakko voi näkyä ruuhkana Helsinki-Vantaan turvatarkastuksissa

Helsinki
23.10.2018, 11:13

Kotimaa

Keskiviikkona alkava vartiointialan lakko voi aiheuttaa ruuhkaa Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksissa, kertoo Finavia.
Vaikutusten odotetaan näkyvän vain Helsinki-Vantaan ykkösterminaalin turvatarkastuksessa. Finavia pyytää, että matkustajat varautuisivat jonotukseen ja saapuisivat lentoasemalle ajoissa.
Vartiointialan lakko alkaa puoliltaöin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja kestää kolme vuorokautta. Työriidan osapuolet ovat Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Palvelualojen työnantajat Palta.

Automatia arvioi rahojen riittävän käteisautomaateissa lakon aikana

Vartijoiden lakon ei odoteta vaikuttavan merkittävästi käteisautomaattien toimintaan, kertoo muun muassa Otto-käteisautomaatteja ylläpitävä Automatia Pankkiautomaatit.
Yhtiö kertoo varautuneensa lakon alkamiseen. Se arvioi, että rahan riittävyys automaateissa pystytään turvaamaan. Joissakin tapauksissa vikaantunut automaatti voidaan kuitenkin korjata vasta kolmipäiväisen lakon jälkeen.
Pankkeja ja vakuutusyhtiöitä edustavasta Finanssiala ry:stä kerrotaan, ettei lakko ainakaan heti vaikuta mitenkään esimerkiksi pankkien turvallisuuteen.

Osalla koululaista on tänäänkin eväspäivä – JHL:n poliittinen lakko jatkuu

Osa perheistä pakkaa tänäkin aamuna päiväkotiin ja kouluun lähtevien lasten reppuihin ylimääräiset eväät. Osa kunnista on joutunut turvautumaan ruokailuissa poikkeusjärjestelyihin Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n toista päivää jatkuvan poliittisen lakon takia.
Kaksipäiväinen lakko kohdistuu valituissa kunnissa siivoukseen, kiinteistöhuoltoon, ruokapalveluihin sekä liikunta- ja kulttuuritoimeen. Lakon piirissä on noin 50 kuntaa, mutta lakon vaikutukset ovat niissä erilaisia. Lakon piirissä ovat esimerkiksi lähes kaikki suurimmat kaupungit.
Yli 10 000 lakossa olevaa JHL:n jäsentä vastustaa työtaistelulla hallituksen suunnitelmaa helpottaa irtisanomista pienissä yrityksissä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic