Lounais-Häme

Vasemmistoliitolta aloite avoimuudesta sote-valmistelussa

Vasemmistoliiton maakuntavaltuustoryhmä teki aloitteen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun avoimuuden lisäämistä eilisessä Kanta-Hämeen maakuntavaltuuston kokouksessa Forssassa. Aloitteen mukaan maakuntahallituksen tulisi valmistella ensi kevään maakuntavaltuustoon kannanotto, jossa linjataan valtuuston kanta maakunnan ja sote-uudistuksen johtamisjärjestelmään, käynnistämisaikatauluun ja palveluiden strategisiin valintoihin sekä budjetin valmistelun keskeisiin valintoihin.

Tällä hetkellä valmistelun vetovastuu on virkamiehistä koostuvalla väliaikaisella valmisteluelimellä, jonka seurantaryhmänä on Hämeen liiton liittohallitus. Vasemmistoliiton aloitteessa korostetaan, että maakunnan vallitseva poliittinen tahto saataisiin riittävällä painolla väliaikaisen valmisteluelimen työn tueksi.

Aloitteen mukaan poliittisen osallistumisen tarve on suurta, koska maan hallitus on esittänyt uusien maakuntien ja niiden sote-järjestelmien käynnistämistä nopealla aikataululla, jolloin väliaikaisen valmisteluelimen tosiasiallinen vaikutusvalta on muodostunut merkittäväksi.

Väliaikaisen valmisteluelimen tehtäviin kuuluu mm. selvittää maakunnille siirtyvän henkilöstön ja maakunnille siirtyvien kiinteistömassojen asemaa. Väliaikainen toimikunta osallistuu myös erilaisten sopimusten ja oikeuksien ja velvollisuuksien selvittämiseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti