Lounais-Häme

Vastaanottokeskuksen pomo vaihtuu

SPR:n Forssan vastaanottokeskuksen johtaja vaihtuu. Leena Uskelin siirtyy parin viikon sisällä käynnistämään ja vetämään oleskeluluvan saaneiden, yksin Suomeen tulleiden turvapaikanhakijalasten perheryhmäkotia Hämeenkyröön.

Forssan vastaanottokeskuksen vetovastuun ottaa Mari Eklund-Kiiski. Hän työskentelee vielä tällä hetkellä Mainiemen hätämajoitusyksikössä Lammilla.

Kaikki kolme yksikköä kuuluvat Hämeen piirin alaisuuteen.

Forssan vastaanottokeskus on säästynyt Maahanmuuttoviraston leikkauksilta. Uskelin arvelee, että syy löytyy kohteen taloudellisuudesta ja rauhallisuudesta.

-Yhteistyö julkisen terveydenhuollon, kaupungin luottamushenkilöiden, viranhaltijoiden, poliisin sekä vapaaehtoisten kanssa on muovaantunut seitsemän kuukauden aikana toimivaksi kokonaisuudeksi, Uskelin kiittelee.

Hän jatkaa, että iso kiitos vastaanottokeskuksen toiminnasta kuuluu vastaanottokeskuksen ohjaajille, etuuskäsittelijälle, opettajille, tulkille, sairaanhoitajille, pakolaissihteereille ja vastaavalle ohjaajalle.

-Eräs esimerkki henkilökunnan onnistumisesta kiireen keskellä lienee se, että Forssa on haluttu vastaanottokeskus. Meille tulee jatkuvasti pyyntöjä saada sijoittua juuri tänne.

Uskelin toteaa, että myös kaupunkilaisten suhtautuminen on muuttunut positiivisempaan suuntaan

-Vihapuhekin on loppunut keskuksen Facebook-sivulla. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic