Lounais-Häme

Vastaanottokeskuksen yhteenoton tutkinta jatkuu

Hämeen poliisi on keskiviikkona jatkanut Forssan Saksankujalla tiistaina tapahtuneen yhteenoton tutkintaa.

Saksankujalla sijaitsevan vastaanottokeskuksen edustalla tapahtui tiistaina alkuillasta yhteenotto, johon osallistui useita kymmeniä henkilöitä. Osa osallistuneista oli varustautunut erilaisin lyömäasein, kuten pesäpallomailoin ja rautaputkin. Yhteenottoon osallistui sekä suomalaisia että vastaanottokeskuksen asukkaita.

Paikalle hälytettiin kaikki vapaana olleet poliisipartiot viiden jälkeen iltapäivällä. Poliisin tultua tilanne oli kuitenkin jo rauhoittumassa ja suuri osa suomalaisista tappeluun osallistuneista oli poistunut paikalta.

Poliisi on kuulustelut kahta kiinniotettua ja lisäksi puhuttanut alustavasti useita muita henkilöitä.

Poliisi otti tiistai-iltana paikalta kiinni 17-vuotiaan seutukunnalla asuvan nuoren miehen. Laittomasta uhkauksesta epäilty 17-vuotias mies myöntää olleensa paikalla ja pitäneensä pesäpallomailaa hallussaan. Mies vapautettiin keskiviikkona. Lisäksi myöhemmin yöllä otettiin kiinni 18-vuotias seutukunnalla asuva mies, jota epäillään pahoinpitelystä Forssan keskustassa elokuun 12. ja 13. päivän välisenä yönä. Mies on nyt pidätettynä.

Poliisille on keskiviikon aikana tehty yksi uusi rikosilmoitus pahoinpitelystä. Asianomistajia on molemmissa ryhmissä, niin suomalaisissa kuin turvapaikanhakijoissa. Poliisi pyytää nyt kaikkia yhteenotossa mahdollisesti vammoja saaneita ilmoittautumaan lähimmälle poliisiasemalle tai tekemään sähköisen rikosilmoituksen.

-Arviolta neljästä kuuteen henkilöä on saanut yhteenotossa eriasteisia, suhteellisen lieviä vammoja, rikosylikomisario Martti Hirvonen Hämeen poliisista sanoo.

Yhteenoton motiivia poliisi selvittää edelleen.

-Jollakin tavoin organisoitua toimintaa tämä on ollut, kun yksissä tuumin marssitaan paikalle. Jalkakäytävältä et oteta ihmisiä mukaan tällaiseen, Hirvonen sanoo.

Samoin Hämeen poliisissa jatketaan maanantaina Prisman pihalla tapahtunutta 15-vuotiaan forssalaispojan pahoinpitelyn tutkintaa.

Vastaanottokeskuksen luokse jäi yhteenoton jälkeen yön ajaksi poliisipartio. Saksankujan lähistöltä otettiin yöllä poliisilain perusteella kiinni kaksi henkilöä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Heidän ei kuitenkaan epäillä osallistuneen yhteenottoon vastaanottokeskuksen pihalla.

Poliisin käsityksen mukaan sosiaalisessa mediassa liikkuneet väitteet vastaanottokeskuksen liepeillä tapahtuneesta ampumisesta tai löydetystä ampuma-aseesta ovat perättömiä huhuja.

Myöskään huhut lehdenjakajan uhkailusta Saksankujan lähistössä eivät ole totta.

Saksankadulla järjestetään torstaina mielenosoitus, joka vaatii turvallisuutta forssalaisille. Mielenosoituksen on tarkoitus edetä mahdollisimman lähelle turvapaikanhakijoiden asuntolaa.

Mielenosoituksen järjestää Suomi Ensin! -liikkeen aktiivit. Mielenosoitus vaatii turvapaikanhakijoiden poistamista Forssasta, koska turvapaikanhakijamiesten katsotaan olevan uhka forssalaisille. Lisäksi mielenosoituksessa vaaditaan, että turvallisista maista ei saa Suomeen enää päästää yhtään turvapaikanhakijaa.

Mielenosoituksen vuoksi poliisi lisää partioiden määrää Forssassa.

-Varmistamme, että mielenosoittajat voivat kertoa ajatuksensa ja mielipiteensä ja tilanne sujuu rauhallisesti, Hirvonen sanoo.

Poliisi myös korostaa, ettei hyväksy rasismia. Poliisi puuttuu etniseen syrjintään, vihaa ja laittomuuksia lietsovaan puheeseen sekä väkivaltaan, kohdistui se sitten turvapaikanhakijoihin tai paikallisväestöön.

Kaikista laittomuuksista ja niihin viittaavista puheista tai viesteistä tulee tehdä poliisille ilmoitus matalalla kynnyksellä. FL

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti