Lounais-Häme Forssa

Vastustajien tulivoima oli liikaa Feeniks Basketille

Maija Haapanen rynnistämässä Helsingin NMKY:n korille U17-tyttöjen SM-sarjakamppailussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Maija Haapanen rynnistämässä Helsingin NMKY:n korille U17-tyttöjen SM-sarjakamppailussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Feeniks Basket Forssa taipui huolellisemmin pelanneelle Helsingin NMKY:lle alle 17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa sunnuntaina Feeniksissä. Ahkerasti kolmosia heittänyt ja pallosta paremmin huolta pitänyt HNMKY otti niukan, mutta ansaitun voiton pistein 74–78 (37–40).

Feeniks Basket aloitti ottelun vastustajaa terävämmin ja johti avausneljänneksellä parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä lukemissa 21–12. Namika sai kuitenkin pian otteen pelistä ja johti kolmella pisteellä tauolla.

Tämän jälkeen edettiin tasavahvasti, HNMKY täpärästi niskan päällä. Feeniks Basket nosteli pisteitä korin alta, mutta tarkemmat kaukoheitot ja Feeniks Basketin menetykset ratkaisivat pelin vieraille.

Feeniks Basket kävi päätösjaksolla tasatilanteessa 62–62, mutta HNMKY säilytti malttinsa ja oli tarkempi loppuhetkillä.

– Alku oli hyvä, mutta HNMKY tuli peliin mukaan. Se oli hyvä levypallopelissä, teki ensimmäisellä puoliajalla 17 pistettä hyökkäyslevypalloista, Feeniks Basketin valmentaja Juta Joutsimo totesi.

Namika vei hyökkäyslevyrit ottelussa 20–18, mutta kokonaisuudessaan Feeniks Basket voitti levypallot 59–47. Vieraat saivat pelissä kuitenkin selvästi enemmän heittoja, koska Feeniks Basketille tuli peräti 23 menetystä.

Sentterit onnistuivat sunnuntaina kotijoukkueesta parhaiten, Anna Salo nosteli 19 pinnaa ja vei 18 levypalloa. Olivia Latva heitti 18 pistettä ja Saga Järvinen 13.

Feeniks Basketilla on U17-sarjassa vielä kolme peliä. Neljän parhaan pudotuspelit ovat kuitenkin karanneet, sillä play off -rajaan on matkaa jo kahdeksan pistettä.

Tappio tuli Feeniks Basketille sunnuntaina myös alle 17-vuotiaiden poikien SM-sarjassa. Feeniks Basket teki sen minkä pystyi, mutta joutui taipumaan tulivoimaiselle Salon Vilppaalle pistein 79–96. Vilpas nakutti pelissä 17 onnistunutta kolmosta, eikä arastellut korin allakaan.

Vieraiden ykköstykki oli jo Korisliigassakin pelannut Leevi-Matias Taimela, joka pussitti hurjat 39 pistettä.

– Me pelasimme ihan hyvin, mutta ei tuollaiselle kaverille kuin Taimela vaan voi mitään. Kova jätkä, tunnusti Feeniks Basketin valmentaja Petri Lepänkoski.

Vilpas oli sunnuntaina alusta asti kuskin pukilla. FB:n paras hetki osui kolmannelle jaksolle, kun hyvän heittopelin ja Niilo Tammen ajojen ansiosta joukkue kävi kahden pinnan päästä vieraista.

Mutta juuri kun forssalaiset pääsivät iholle, salolaiset rankaisivat onnistuneilla kolmosilla ja polkivat karkuun.

Feeniks Basketin ykkönen oli 30 pinnaa ja 7 levypalloa koonnut Niilo Tammi. Liekeissä oli myös 22 pinnaa pussittanut Veikka Lähteenkorva. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic