Lounais-Häme

Väsymätön työmyyrä

Koripallo

Forssa

Pitkän linjan fokopolainen Henri Kotavuo on pikku hiljaa noussut forssalaisjoukkueen runkopelaajaksi.

Aina väsymättä taisteleva ja loppuun asti yrittävä Kotavuo haluaa pelata kovaa. Hän paikkaa fysiikalla ja tiukalla asenteella sen, mitä häviää koossa tai taidoissa sarjan pisterohmuille.

Tällä kaudella 23-vuotias Kotavuo on pelannut A-divisioonassa keskimäärin 18 minuuttia per ottelu 3,3 pisteen ja 2,0 levypallon tehoilla. Laituri on itse sitä mieltä, että parempaan olisi pitänyt pystyä.

– En ole todellakaan tyytyväinen pelaamiseeni. Vaikka en olekaan pelannut ratkaisijan roolissa, olisi minun pitänyt heittää paremmin. Heittää enemmän ja tarkemmin, Kotavuo tarkentaa.

Yrityksestä se ei ainakaan ole kiinni. Kotavuo pelaa aina kovaa. Hän tunkee isompien keskeltä korille ja pyrkii levypalloihin aina kuin suinkin mahdollista.

Kotavuo aloitti koripalloilun joskus 4–5-vuotiaana FoKoPon koripalloleikkikoulusta. Vauhdikas ja vaikea laji kiehtoi alusta asti. Perässä seurasi kolme vuotta nuorempi pikkuveli Johan, joka pelaa nyt takamiehenä samassa FoKoPon edustusjoukkueessa kuin isoveljensä.

–  Koripallo on kontaktilaji, tykkään siitä, että tulee kontaktia vastustajan kanssa. Lisäksi tämä on varmasti yksi vaikeimmista lajeista, haastavuus kiinnostaa.

Kotavuo pelaa jo seitsemättä kauttaan edustusjoukkueessa. Kuusi kausista on mennyt divarissa, kaudella 2012–13 FoKoPo pelasi Korisliigaa.

Ensimmäisinä kausina nuoren Kotavuon peliaika edustusjoukkueessa jäi vähiin, mutta hiljalleen kova työ on tuonut tulosta. Nyt 23-vuotiaana Kotavuolle löytyy roolia niin puolustuksesta kuin hyökkäyspäästä.

Kotavuo tietää vahvuuteensa ja kehittämisen kohteensa. Pallollista pelaamista ja myös nopeutta pitää kehittää.

– Haluan parantaa myös heittoani. Haluan luoda itse heittopaikkoja ja tehdä heiton nopeammin.

Kotavuo uskoo, ettei hän ole vielä näyttänyt parastaan.

– Haluan olla ratkaisupelaaja, mutta tiedän, ettei minusta ole vielä siihen roolin. Aion jatkaa harjoittelua. Tavoitteeni on jonkinlainen ammattilaisuus. Uskon, että minusta on ainakin divaritason aloituspelaajaksi, Kotavuo sanoo.

FoKoPon kausi on ollut vaikea. Hyvän alun jälkeen loukkaantumiset ovat ajaneet joukkueen tappioiden tielle.

– Kausi on ollut pettymys. Meillä on ollut niin paljon loukkaantumisia, että emme ole pystyneet vetämään tärkeitä viisi vastaan viisi -harjoituksia. Pieni rotaatio on näkynyt pelien lopussa väsymyksenä, emmekä ole pystyneet voittamaan tasaisia pelejä, Kotavuo sanoo.

FoKoPolla on enää kolme matsia jäljellä. Ainakin HBA pitäisi voittaa, että joukkue välttäisi varmuudella karsintapelit.

Lopusta ei tule helppoa, sillä tärkeimmillä kilpakumppaneilla on enemmän pelejä pelaamatta. Lisäksi näyttää siltä, ettei FoKoPo saa tärkeisiin otteluihin kuin 8–9 miestä jalkeille.

– Sarjapaikan säilymiseen pitää uskoa, emme ole luovuttaneet. Meidän täytyy keskittyä puolustukseen ja yrittää kaikkemme. Tärkeillä pelin ratkaisuhetkillä meidän on pelattava järkevästi, Kotavuo ohjeistaa.

 

Fyysinen FoKoPo-laituri Henri Kotavuo
23 vuotta, 190 senttiä.Pelannut koko uransa Forssan Koripojissa.Pystyy pelaamaan useaa paikkaa, parhaimmillaan pienen laiturin tontilla (kolmospaikka).Jo seitsemäs kausi FoKoPon edustusjoukkueessa, niistä yksi Korisliigassa (12 peliä kaudella 2012–13).Tällä kaudella 24 A-divisioonapelissä 3,3 pisteen, 2,0 levypallon ja 1,0 koriin johtaneen syötön ottelukeskiarvot.Pelaa kovaa ja yrittää loppuun asti. Haluaa kehittää pallollista pelaamistaan ja heittoaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic