Lounais-Häme

Vauhtia ja kivoja kavereita

Suomessa vietetään valtakunnallista ringetteviikkoa. Viikon tarkoituksena on markkinoida lajia ja saada sille lisää näkyvyyttä ja harrastajia.

Ohjelma alkoi jo viikonloppuna Tikkurilassa järjestetystä Tie huipulle -tapahtumasta. 300 pelaajan tapahtumassa oli runsaasti forssalaisosaamista. U17 Lännen -00 -joukkueessa pelasi Suvi Uschanow, Länsi -01 -joukkueessa Eevi Sipponen ja Jenni Jalas. Nuorten maajoukkueessa oli mukana Jenni Linnamäki sekä FoPS-kasvatit Emilia Raunio ja Henni Isaksson. Lisäksi naisten maajoukkueessa esiintyi forssalaiskasvatti Miranda Uusi-Kämppä.

Ohjelmassa oli myös nuorten MIni Gamesit ja perinteiset taitokisat. FoPS Ringetteä edustivat Tytti Nyrönen ja Lili Reunanen, jotka sijoittuivat taitokisan -03-syntyneiden sarjassa komeasti sijoille kuusi ja seitsemän.

1970-luvun lopulla Suomeen rantautuneella ringetellä menee kivasti. Lajilla on tuhansia harrastajia ja maajoukkueet menestyvät hienosti.

-Minä olen ollut ringetten parissa kymmenisen vuotta. Laji on mennyt sinä aikana paljon eteenpäin, Suomen voittamat maailmanmestaruudet ovat tuoneet buustia, kertoo Mika Ahonen, FoPS:n C-ringetten vastuuvalmentaja.

Viikon paikallinen ohjelma alkoi maanantaina, jolloin jäähallilla järjestettiin FoPS Ringetten omat MIni Gamesit eli pienpelit. Tapahtumassa pääsi myös testaamaan laukaisutehoaan tutkalla.

Ringetteviikon toimintaa riittää loppuviikollekin. Huomenna torstaina jäähallilla järjestetään kello 16.30 alkaen F-tyttöjen ja ringettekoulun kaveripäivä.

Lauantain jääkiekon Suomi-sarjaottelun FPS-Ketterän yhteydessä on mahdollista kokeilla ringettelaukaisua alustalta maaliin.

Sunnuntaina vuorossa on kaikille lajista kiinnostuneille kokeilupäivä kello 16–17 harjoitusjäähallilla. Matalan kynnyksen tapahtumaan tarvitaan vain luistimet, kypärä ja reipasta mieltä.

-Kaikkien lajista kiinnostuneiden kannattaa lähteä mukaan, pienestä vanhempaan. Kaikille halukkaille löytyy seurasta sopiva joukkue, Ahonen sanoo.

Ringette on hyvässä nosteessa myös Forssassa. FoPS:llä on joukkueet naisten Ykkössarjasta pieniin junnuihin ja ringettekouluun asti.

Varta vasten naisille ja tytöille kehitetty laji houkuttelee vauhdillaan ja pelitaktiikallaan. Taklauskielto karsii kontakteja ja säännöt korostavat yhteistyön merkitystä.

-Ringette on jääkiekkoakin enemmän joukkuepeli. Pelaaja ei voi esimerkiksi tuoda yksin pelivälinettä ylös, koska siniviivojen yli on pakko syöttää. Yhteispeli korostuu ringettessä, Ahonen painottaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic