Lounais-Häme

Veikkaus alkaa vähentää peliautomaatteja tammikuussa – 7 per pelipaikka, 3500 automaattia vähemmän

Veikkaus on tarkentanut hajasijoitettujen peliautomaattien vähentämisperusteita.
Veikkaus aloittaa peliautomaattien vähentämisen alkuvuodesta 2020. Kuvituskuva. Kuva: TONI REPO/AAMULEHTI
Veikkaus aloittaa peliautomaattien vähentämisen alkuvuodesta 2020. Kuvituskuva. Kuva: TONI REPO/AAMULEHTI

Veikkaus vähentää peliautomaattien kokonaismäärää 15 000:een ensi vuoden loppuun mennessä.

– Lähes viidennes hajasijoitetuista peliautomaateistamme, noin 3 500 kappaletta, poistuu vuoden 2020 loppuun mennessä. Jatkossa yhdessäkään myyntipaikassa ei ole seitsemää automaattia enempää, kertoo Veikkauksen myyntijohtaja Marko Peltokorpi.

Vähentäminen liittyy Veikkauksen suunnittelemiin pelaajakeskeisiin vastuullisuuslinjauksiin ja valmistautumiseen pakolliseen tunnistautumiseen. Sen kautta rahapelaamisesta pyritään tekemään entistä turvallisempaa.

Veikkaus arvioi, että pakollinen tunnistautuminen vaikuttaa tulevina vuosina kuluttajakäyttäytymiseen siten, että hajasijoitettujen automaattien määrä laskee 10 500–13 500:een vuoteen 2025 mennessä.

 

Peliautomaattien kokonaismäärä on tällä hetkellä noin 18 500 kappaletta. Arvioiden mukaan tulevat vähennykset kohdistuisivat noin kolmannekseen Veikkauksen myyntipaikkaverkostosta eli lähes 2 200:een myyntipaikkaan.

– Lähtökohtana on ollut se, että vaikutukset kohdistuvat mahdollisimman tasapuolisesti eri kumppaneille, toimialoille sekä maantieteellisille alueille. Lisäksi olemme huomioineet kritiikin, jonka mukaan automaattien määrää on pidetty liian korkeana erityisesti isoimmissa myyntipaikoissa, Peltokorpi mainitsee.

Seitsemän peliautomaatin enimmäismäärä koskee hypermarketteja sekä liikenne- ja huoltoasemia, joissa on tähän saakka saattanut olla toistakymmentäkin peliautomaattia.

Kaikkien muiden myyntipaikkojen – muun muassa pienempien kauppojen, kioskien ja ravintoloiden – enimmäismäärä laskee viiteen peliautomaattiin. Lisäksi ne automaatit, joihin ei saa asennettua vuonna 2021 voimaantulevaa pakollista tunnistautumista, poistuvat ensi vuoden aikana.

– Veikkaus ryhtyy soveltamaan uusia sijoituskriteerejä ensi vuoden alusta lähtien. Vähennystyö käynnistyy heti tammikuussa ja kaikki vähennykset toteutetaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lue myös: 

Selviävätkö maakuntien pienet huoltoasemat? – Polttoaineen myynti hiipuu ja peliautomaattien poisto voi olla joillekin viimeinen isku

Rahapeliautomaattien määrää vähennetään tuhansilla – Yleishyödylliset tuet laskevat, mutta asiantuntija pitää haittojen ehkäisyä tärkeämpänä

Uusimmat

Fingerpori

comic