Lounais-Häme

Veikoista tullut koko kylän urheiluseura

Humppila

95 vuotta tänä keväänä täyttävä Humppilan Veikot on nosteessa. Toiminta on vireää ja jäsenmäärä kasvussa.

Toimintaansa kehittänyt Veikot ei ole enää pelkästään työväen urheiluseura, vaan se profiloituu mielellään kaikkien kuntalaisten seuraksi.

– Veikot on todella vireä seura. Meillä on kova nousubuumi päällä, kaikki käyrät osoittavat ylöspäin, kertoo Humppilan Veikkojen puheenjohtaja Kari Rämö.

Veikoissa on nyt neljä jaostoa; yleisurheilu- ja kuntoilujaosto, pesäpallojaosto, tikkajaosto ja salibandyjaosto. Jaostojen määrä nousee kohta viiteen, kun seura jatkaa Humppilan Yrin aiemmin vetämää maahockeytoimintaa.

– Tämä muutos tehdään Yrin aloitteesta. Emme kaapanneet naapurin toimintaa, Rämö painottaa.

Sen jälkeen kun maahockey liitetään Veikkojen toimintaan, seuralla on jo noin 350 jäsentä, joista on lapsia vajaat 100. Se on aikamoinen määrä Humppilan kokoisen kunnan seuralle.

Veikkojen suurin laji on viime vuodet ripeästi kasvanut pesäpallo. Jaostossa on paljon aktiivisia vanhempia, jotka ovat tuoneet puhtia junnutoimintaan.

Miehissäkin seuralla on peräti kaksi joukkuetta. Toinen pelaa aluesarjaa ja edustus maakuntasarjaa.

Pesäpalloilun puitteetkin saadaan kohta kuntoon, kun Humppilaan rakennetaan nykyaikainen tekonurmi. Kentän pitäisi olla käytössä jo toukokuussa.

– On iso juttu, että kenttäolosuhteet saadaan täällä samalle tasolle kuin lähikunnissa.

Viereinen urheilukenttäkin menee viimein remonttiin. Se mahdollistaa paremman harjoittelun ja houkuttelee enemmän urheilijoita Humppilassa pidettäviin yleisurheilukilpailuihin.

– Kun urheilukenttä saadaan kuntoon, puitteet ovat Humppilassa hyvällä mallilla. Sitten harrastaminen ei ole ainakaan olosuhteista kiinni, tyytyväinen Rämö toteaa.

Rämön mukaan pesäpallokentälle tehdään ensi vuoden kesällä pieni lisäremontti. Tarkoituksena on laajentaa kenttää entisestään, jotta paikalle saataisiin sopimaan täysimittainen maahockeykenttä.

– Pesiskentän reunaan tarvittaisiin kahdeksan metrin kaistale tekonurmea koko kentän mitalta. Tarkoituksena on etsiä urakkaan julkista rahaa ja yhteistyökumppania.

Kari Rämö toimii kahdeksatta vuotta Veikkojen puheenjohtajana. Seuran vetäminen on tuonut työtä ja vastuuta, mutta on ollut myös antoisaa.

– Onhan siinä tekemistä riittänyt, ja joskus ollut raskastakin, kun on pitänyt pyörittää myös hankkeiden vaatimaa byrokratiaa. Tehtävä on kuitenkin ollut mielekäs, koska tueksi on löytynyt osaavia tekijöitä. Siitä iso kiitos vanhemmille ja kaikille tukijoille, Rämö kertoo.

Seuratoiminnan haasteeksi Rämö näkee juuri tekijöiden riittävyyden ja varainhankinnan. Veikot on pystynyt pitämään kassan kunnossa, vaikka toiminnan kasvaminen on paisuttanut menoja.

Yhteistyökumppaneita on löytynyt, ja myös remontoidulle majalle on saatu käyttäjiä.

– Hienossa kunnossa olevan majan vuokrauksesta jää tuloja myös menojen jälkeen.

 

Vireällä seuralla paljon toimintaa
Perustettu 4. huhtikuuta 1922.Toimi aluksi Raivaajan Weikot -nimellä.95-vuotisjuhlavuosi huomioidaan uudistetun pesäpallokentän vihkiäisissä alkukesästä.Neljä jaostoa: yleisurheilu- ja kuntoilujaosto, pesäpallojaosto, tikkajaosto ja salibandyjaosto. Toimintaan mukaan myös maahockey, jolle perustetaan oma jaosto.Pesäpallojaosto suurin, tikkajaosto menestynein. Seuralla tikkaurheilusta noin 60 SM-mitalia.Jäseniä maahockeyn mukaan tulon jälkeen noin 350, joista vajaat 100 lapsia.Veikoilla myös 2011–13 uudistettu maja, jota vuokrataan juhliin, kokouksiin ja saunailtoihin. Soveltuu noin 40 hengen tilaisuuksiin.Muuta: Veikot hakee työntekijää määräaikaiseen työsuhteeseen. Tehtäviin kuuluu kentänhoitoa, majan talomiehen tehtäviä, toimimista apuna harjoituksissa. Tehtävästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä seuran puheenjohtajaan Kari Rämöön.

Uusimmat

Fingerpori

comic