Lounais-Häme

Veikot vei pisteen Koetukselta

Jokioisten Koetuksen kakkosjoukkueen nousuhaaveisiin tuli eilen yhden pisteen suuruinen kupru, kun Humppilan Veikot kiusasi Koetusta Maakuntasarjan ylemmän jatkosarjan vieraspelissä.

Koetus voitti, mutta sai kolmen pisteen sijasta vain kaksi pinnaa tuloksella 1-0 (5-4, 3-3).

Koetuksen kakkosella on Suomensarjaan nousu silti edelleen omissa käsissä. Se pystyy varmistamaan jatkosarjan voiton huomenna sarjan päätöspelissä, kun se kohtaa jatkosarjan jumbojoukkueen Pomarkun vieraissa. Koetukselle voivat riittää nykyisetkin pisteet, jos takana kärkkyvät Mansen ja Loimaan kakkosjoukkueet menettävät pisteitä.

Koetuksen kakkosjoukkueen nousun ratkaisee lopullisesti seuran johtokunta, joka arvioi Ykköspesikseen pyrkivän edustusjoukkueen ja Suomensarjaan kurottelevan kakkosjoukkueen asetelmat kunhan kaikki kauden pelit on pelattu.

Veikot on hävinnyt ylemmässä jatkosarjassa kaikki pelinsä ja menettänyt aikoja sitten nousmahdollisuutensa. Silti se innostui eilen kiusaamaan kärki-Koetusta.

Veikot sai peliin upean alun, kun Rauli Lilja kumautti ensimmäisenä lyöjänä kunnarin. Näin vieraiden peli lähti sujumaan, kun taas Koetuksella oli ylivoimaisia vaikeuksia saada edes miestä kolmoselle.

Veikot oli jo jaksovoitossa kiinni, kun viimeinen vuoro alkoi 4-0 vierasjohdossa. Koetus sai kuitenkin aikaan kirin, joka alkoi Veikkojen lukkariksi ajautuneen Henrik Halmeen antamalla vapaataivaljuoksulla.

Koetus napsi jakson viimeisellä lyöntivuorollaan viisi juoksua ja nousi johtoon. Veikot rakensi vielä tasoittavalla hyvän kirin, mutta vieraat eivät saaneet tuomaritulkintojakaan muuttumaan ja Koetus vei jaksovoiton.

Toisella jaksolla Koetus puolestaan aloitti terävästi ja iski 3-0 johdon.

Nyt oli Veikkojen vuoro ottaa loppukiri, joka käynnistyi viimeisessä vuorossa Liljan lyötyä toisen kunnarinsa ja tavallisen juoksun. Ne tasoittivat jakson 3-3:een.

Koetus haki vielä tasoittavallaan voittojuoksua ja täyttä pistepottia, mutta ei onnistunut.

– Tämä on ollut tällaista viime peleissä. Mahtavatko kaverit jännittää, harmitteli Koetuksen pelinjohtaja Petri Lehtonen pistemenetystä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic