Lounais-Häme

Veini Vehviläinen jätti myös Ruotsin maaleitta - Leijonat sijoittui toiseksi kotiturnauksessa

Helsinki
11.11.2018, 20:03

Urheilu-uutiset

Päävalmentaja Jukka Jalonen peräänkuulutti EHT-kiertueen avauksen jälkeen ratkaisijoita, kun Suomi oli torstaina hävinnyt Venäjälle. Leijonien pelaajat vastasivat viikonloppuna huutoon ja kukistivat kotiturnauksensa päätteeksi Helsingissä Ruotsin 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).
Isänpäivää juhlistanut Ruotsi-voitto takasi Suomelle turnauksessa kakkossijan. Voiton vei Venäjä.
Suomi sai sunnuntaina taas uusia vastuunkantajia, kun A-maajoukkueessa maalitilinsä avasivat Kärppien hyökkääjä Ville Leskinen, HIFK:n puolustaja Teemu Eronen ja Kärppien puolustaja Jani Hakanpää.
Vaikka Leijonien jalkoihin jääneet Tshekki ja Ruotsi eivät kivikovia ryhmiä olleet, ei voi olla ihailematta, kuinka sujuvasti Suomi sai viisikkopelinsä pyörimään kauden avausturnauksessa.
Jääkiekon eurokiertue jatkuu joulukuun puolivälissä Venäjällä. Suomi pelaa Venäjän-turnauksen ensimmäisen ottelunsa 13. joulukuuta Tampereella Tshekkiä vastaan.

Itseluottamus vankistui

Suomen joukkueesta paistoi turnauksen vanhetessa vankistunut itseluottamus. Pelaajat uskalsivat yrittää ratkaisuja.
Avauserässä 1-0-maalin tehnyt Leskinen sai palkinnon päättäväisyydestään. Suomi pelasi ylivoimalla, kun hän kiihdytti oikealta kaistalta ylös ja ampui kiekon kaukaa ohi Ruotsin maalivahdin Lars Johanssonin.
Leskinen pohjusti syötöllään Erosen toisen erän alussa läheltä tuikkaaman 2-0-osuman. Molemmissa Suomen osumissa oli mukana kakkosketjun keskushyökkääjä Arttu Ruotsalainen, jonka debyytti A-maajoukkueessa oli erinomainen.
Ruotsalaisen ja Leskisen ketjun kolmas lenkki Harri Pesonen on tuttu A-maajoukkueesta ennestään, mutta häntä ei ole Leijonissa aiemmin nähty yhtä energisenä kuin viikonloppuna Helsingissä.

Vehviläinen oli muuri

Maalivahti Veini Vehviläinen jatkoi siitä, mihin hän Leijona-debyytissään lauantaina Tshekkiä vastaan jäi. Hänelle kertyi Ruotsi-ottelussa 22 torjuntaa.
Vehviläisen taakse ei hänen kahdessa ensimmäisessä pelaamassaan A-maaottelussa ole tehty maaliakaan.
Rauhallisesti torjuneen Vehviläisen ohella erityiskehut ansaitsevat kolmannen erän alussa kahden miehen alivoimalla kaukalossa raataneet Atte Ohtamaa, Jani Hakanpää, Marko Anttila ja Juhani Tyrväinen. Ruotsi jäi erikoistilanteessaan ilman maalia.
Mika Niemi oli saanut toisen erän lopussa 2+2+10 minuuttia päänseudulle kohdistuneesta taklauksesta.

Nuorten näyttöpaikka

Maajoukkueiden euroturnaukset saavat vuosi vuodelta enemmän arvostelua osakseen, kun ne ruuhkauttavat muutenkin kireää kiekkokalenteria.
Jääkiekkoliitolle Helsingin kotiturnaus on riskitön rahasampo. Suomi-Ruotsi houkuttelee yhä katsojia kohtuullisesti, sillä Helsingin areenan yleisömäärä oli sunnuntaina 12 089.
Nuorempien, uusien A-maajoukkuepelaajien sisäänajossa EHT-turnaus puolustaa paikkaansa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic