Lounais-Häme Forssa

Käräjäoikeus: Velkaviestittely paljasti, paljonko amfetamiinia todella liikkui Forssassa

Miehen hallusta löytyi reilut puoli kiloa amfetamiinia. Sen arvo oli noin 17 000 euroa.
Forssaan, Tuusulaan ja Nurmijärvelle sijoittuneessa huumerikosten sarjassa kaupattiin suuria määrä amfetamiinia. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssaan, Tuusulaan ja Nurmijärvelle sijoittuneessa huumerikosten sarjassa kaupattiin suuria määrä amfetamiinia. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kuusi henkilöä on saanut tuomion huumausainerikosten sarjassa, joista osa tapahtui Forssassa. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi ratkaisunsa tällä viikolla.

Huumevyyhdin päätekijällä Juha Koskella oli hallussaan lähemmäs 20 kiloa amfetamiinia ja 0,8 kiloa MDMA:ta eli ekstaasia, joista osan hän luovutti ja myi eteenpäin.

Yksi ostajista oli Janne Mehtomaa, joka levitti amfetamiinia Forssassa ja Tuusulassa. Hän myi huumeita edelleen forssalaiselle Esa Ketolalle, jonka hallusta löytyi reilut puoli kiloa amfetamiinia.

Lisäksi poliisi takavarikoi Ketolan asunnosta 17,8 grammaa amfetamiinia eteisen lattialta ja pakastimesta ja vähäisen määrän marihuanaa olohuoneen pöydältä.

 

Ketola myönsi oikeudessa pitäneensä hallussaan vain 190 grammaa märkää amfetamiinia, joka veden haihduttamisen jälkeen vastaa 120 grammaa kuivaa amfetamiinia.

Oikeuden mukaan velanmaksua koskevat viestit olivat ristiriidassa Ketolan kiistämisen kanssa ja tukivat Mehtomaan kertomaa, että hän on luovuttanut Ketolalle reilut puoli kiloa amfetamiinia. Erän arvo oli noin 17 000 euroa.

Ketola kiisti myös, että asunnosta takavarikoitu aine olisi ollut amfetamiinia vaan kertoi sen olleen luontaistuotetta. Käräjäoikeus katsoo jääneen luotettavasti selvittämättä, mitä aine oli, sillä poliisin huumepikatesti saattaa jossain tilanteissa antaa aiheettomasti positiivisen tuloksen.

Ketola tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi.

 

Päätekijä Koski sai 9 vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomion. Törkeän huumausainerikoksen lisäksi oikeus katsoi hänen syyllistyneen törkeään ampuma-aserikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja kätkemisrikokseen.

Koskelta löytyi 11 luvatonta ampuma-asetta, joista seitsemän hän oli valmistanut itse. Hänellä oli hallussaan myös varastettu mopo ja moottoripyörä.

Koski menettää valtiolle yhteensä 20 510 euroa takavarikoituja rahavaroja ja saamaansa taloudellista hyötyä.

 

Mehtomaa sai kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomion törkeästä huumausainerikoksesta. Hän menettää valtiolle rikoksella saamansa 8 515 euron taloudellisen hyödyn.

Kolme muuta tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat