Lounais-Häme

Venäjä jatkoi kotiyleisönsä hurmaamista ja kukisti Egyptin

Moskova
19.06.2018, 23:14

Urheilu-uutiset

Venäjän jalkapallomaajoukkue jatkoi kotiyleisönsä hurmaamista ja kukisti MM-kilpailujen A-lohkon ottelussa Egyptin 3-1 (0-0). Venäjä on voittanut molemmat ottelunsa ja on lohkon kärkipaikalla sekä kiinni pudotuspelipaikassa. Pudotuspelipaikka voi varmistua lopullisesti keskiviikkona, jolloin Uruguay kohtaa Saudi-Arabian.
Egypti sai ottelun avauskokoonpanoonsa tähtihyökkääjä Mohamed Salahin, jonka Venäjä puolusti lähes aseettomaksi. Olkapäävammasta toipunut Salah oli karata maalintekopaikkaan toisen jakson puolivälin jälkeen, mutta Venäjän Roman Zobnin repi Salahia kädestä.
Tilanteesta tuomittiin videotarkastuksen jälkeen rangaistuspotku, josta Salah viimeisteli varmasti ylänurkkaan. Salahin maali oli laiha lohtu Egyptille. Venäjä oli hetki aiemmin päässyt vartissa kolmen maalin karkumatkalle.
Toinen jakso ehti kulua kaksi minuuttia, kun Zobnin laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta, ja Egyptin puolustaja Ahmed Fathi ohjasi pallon vahingossa omaan maaliin. Laukaus olisi mennyt ohi maalin, ellei kapteeni Fathi olisi koskenut pelivälineeseen.
Kymmenen minuuttia myöhemmin Venäjä rakensi oikean laidan kautta tilanteen. Aleksandr Samedov sai pallon päätyrajan lähellä ja syötti viistosti keskustaan Denis Tseryseville, joka viimeisteli kolmannen MM-maalinsa terävällä laukauksella.

Tserysev Ronaldon rinnalle

Maalillaan Tserysev nousi jakamaan turnauksen maalipörssin kärkipaikkaa Portugalin Cristiano Ronaldon kanssa.
Muutama minuutti Tserysevin osuman jälkeen Artem Dzjuba laukoi 3-0-osuman venäläisyleisön riemuksi.
Salahin kavennus jäi Egyptin ainoaksi. Hän teki menneellä kaudella Englannin Valioliigassa ennätykselliset 32 maalia, mutta Mestarien liigan loppuottelussa tullut olkapäävamma heitti varjon Egyptin MM-projektin ja Salahin pelikyvyn ylle.
Hyökkääjä oli sivussa perjantaina tappiollisesta Uruguay-ottelusta ja pysyi tiistaina venäläispelaajien pihdeissä. Avausjaksolla Egyptin pelaajista lähinnä Trezeguet aiheutti kiirettä Venäjän puolustajille, jotka voittivat esimerkiksi oman alueen tärkeät pääpallot.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Fingerpori

comic

Näkoislehti