Lounais-Häme

Venäjä: Keski-Afrikassa surmattujen journalistien ruumiissa ei kidutuksen merkkejä

Moskova
02.08.2018, 13:41

Ulkomaat

Keski-Afrikan tasavallassa alkuviikosta surmattujen kolmen venäläisen journalistin ruumiista ei ole löytynyt kidutuksen merkkejä, kertoo Venäjän ulkoministeriön edustaja.
Kolmihenkinen kuvausryhmä oli matkustanut Keski-Afrikkaan keräämään materiaalia palkka-armeijayhtiö Wagnerista.
Keski-Afrikan tasavallan hallituksen eilisen lausunnon mukaan yhdeksän asemiehen ryhmä ampui venäläiset tiesululla. Hallituksen edustajan mukaan yksi journalisteista vastusti kiivaasti miehiä, jotka halusivat viedä heidän kameransa.
Yksi venäläisistä kuoli heti ja kaksi hieman myöhemmin vammoihinsa. Hallituksen edustajan Ange Maxime Kazaguin mukaan tiedot on saatu ryhmän autonkuljettajalta, joka haavoittui mutta jäi henkiin.
Asemiehillä kerrottiin olleen päähuivit. Heidän sanottiin puhuneen jotain muuta kieltä kuin maan virallisia kieliä ranskaa ja sangoa.

”Riskit aliarvioitiin”

Venäjän opposition johtohahmoihin kuuluva liikemies Mihail Hodorkovski on vahvistanut, että kuolleet työskentelivät hänen perustamansa mediajärjestön kanssa Wagner-yhtiön tutkinnassa.
Huhtikuussa Venäjällä kuoli Wagner-ryhmän toimintaa Syyriassa tutkinut journalisti, joka putosi asuntonsa parvekkeelta Jekaterinburgissa.
Wagner on Venäjän merkittävimpiä palkka-armeijayhtiöitä. Venäjän ”varjoarmeijaksi” kutsuttu yritys on osallistunut muun muassa Syyrian sotaan ja Ukrainan konfliktiin.
Keski-Afrikan tasavallan hallituksen edustajan mukaan on hyvin luultavaa, että surmatyön takana on jokin tiesululla iskenyt aseellinen ryhmä.
– He (journalistit) ottivat riskejä, jotka mielestäni arvioitiin rankasti alakanttiin.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic