Lounais-Häme

Venäjä sai haluamansa, Suomi päätti MM-kisansa jaettuun sijaan 13

Milano
23.09.2018, 20:43

Urheilu-uutiset

Venäjä sai Suomea vastaan haluamansa, kun se varmisti 3-0 (25-17, 25-19, 25-22) -voitolla paikan lentopallon MM-kisojen kolmannelle ja viimeiselle turnauskierrokselle.
E-jatkolohkon voitto lipui Venäjältä jo lauantaina, kun Italia keskinäisen ottelun 2-3-tappiosta huolimatta nappasi lohkon ykkössijan.
Suomea vastaan Venäjän päävalmentaja Sergei Shljapnikov istutti 218-senttistä keskitorjujajättiä Dmitri Muserskia vaihtopenkillä, mutta se ei tahtia haitannut. Venäjä repi eniten eroa Suomeen juuri torjunnoilla, jotka se voitti 13-1.
– Taisteltiin. Tällaisia joukkueita vastaan pelaamisen pitää kasvattaa ja kehittää, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo summasi päätösottelua ja koko turnausta.
Miesten lentopallomaajoukkue jäi kokonaan vaille voittoja MM-kisojen jatkolohkossa, kun Venäjän lisäksi myös Italia ja Hollanti olivat Suomelle ylivoimaisia vastustajia, ja saaliiksi jäi Hollanti-pelin erävoitto.
Suomi selviytyi MM-turnauksessa 16 joukkoon ja sijoitukseksi merkitään jaettu 13. sija.
Suomi saavutti kisoissa kaksi otteluvoittoa. Maajoukkue eteni jatkolohkoon voittamalla Kuuban 3-1 ja Puerto Ricon 3-2.

Keskeltä kulki

Suomen hyökkäys kulki Venäjää vastaan keskeltä. Suomalaisista kenties tasaisimman turnauksen pelanneen Sauli Sinkkosen ja toisen keskitorjujan Tommi Siirilän ei tarvinnut hävetä esitystään.
Sinkkosen ässäsyötöillä Suomi nousi kolmannen erän lopussa toviksi jopa tasapisteisiin Venäjän kanssa.
– Tässä ottelussa ei auttanut syöttää kuin parasta. Venäjän piti voittaa, joten se ei antanut mitään ilmaiseksi, Sinkkonen kertoi. Hän oli yhdeksällä merkinnällään Suomen toiseksi paras pistemies vaihdosta tulleen hakkuri Samuli Kaislasalon (12) jälkeen.
Suomen liberona Venäjää vastaan pelasi 19-vuotias Niklas Breilin, joka korvasi turnauksessa aloitusten nostajana kovasti urakoineen Lauri Kermisen.
Venäläispelaajien, varsinkin hakkuri Viktor Poletajevin, vaikeat syötöt aiheuttivat niin Breilinille kuin muillekin suomalaisille päänvaivaa. Poletajev rohmusi ottelussa 18 pistettä.

—–
Korjattu klo 20.43: Venäjän hakkuri Viktor Poletajevin sukunimi oikeaan kirjoitusasuun.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic