Lounais-Häme

Venäjä tekee alkulohkopelien päätteeksi MM-kisahistoriaa

Helsinki/Volgograd/Samara/Saransk/Kaliningrad
25.06.2018, 05:40

Urheilu-uutiset

Jalkapallon MM-kisoissa saadaan ensimmäiset kaksi alkulohkoa päätökseen. A- ja B-lohkon viimeiset ottelut pelataan tänään.
A-lohkossa Samarassa kohtaavat jatkopaikkansa jo varmistaneet Uruguay ja Venäjä. Volgogradissa ovat vastakkain Saudi-Arabia ja Egypti.
Uruguay ja Venäjä ovat tasapisteissä. Venäjällä on viisi osumaa parempi maaliero, joten sille riittää Uruguayta vastaan lohkovoittoon tasapelikin.
Venäjä selviytyy MM-pudotuspeleihin jalkapallohistoriallisesti ensimmäisen kerran.
B-lohkossa Espanja kohtaa Kaliningradissa jatkomahdollisuutensa menettäneen Marokon ja Iran Saranskissa Portugalin. Espanja ja Portugali ovat samalla maalierolla 4-3 rinta rinnan lohkon kärjessä.
Jatkopaikkaan käytännössä voiton tarvitseva Iran on kärkimaita Espanjaa ja Portugalia pisteen jäljessä.
Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella A-lohkon voittaja kohtaa B-lohkon kakkosen ja B-lohkon voittaja A-lohkossa toiseksi sijoittuneen joukkueen.

Ronaldo ja Costa kilpasilla

B-lohkossa Cristiano Ronaldo on tehnyt Euroopan mestari Portugalin kaikki neljä maalia. Kärkipelaaja Diego Costa on iskenyt Espanjan neljästä osumasta kolme.
Espanja voitti vuosina 2008-2012 historiallisesti kaksi Euroopan mestaruutta ja yhden MM-tittelin. Sen jälkeen 2014 MM-turnaus päättyi pettymykseen, kun pelit päättyivät alkulohkossa. Kahden vuoden takaisissa EM-kisoissa Espanja putosi jatkosta hävittyään neljännesvälierissä Italialle.
MM-Venäjällä Espanja on väläytellyt taas osaamistaan, mutta puolustuspeli on ollut hieman epävarmaa. Hyökkäyksen piikissä väkivahva Costa on vastustajalle vakava pelote. Hänen takanaan pelaava Isco on kyvykäs pelintekijä.
– Meidän on syöteltävä paljon ja pidettävä palloa. Nopealla pelillä mahdollisuutemme paranevat, Isco sanoi AFP:n mukaan.
On paljon mahdollista, että kamppailu lohkovoitosta kärjistyy Espanjan ja Portugalin eli Costan ja Ronaldon välillä maalintekokilpailuksi. Niin selviä ennakkosuosikkeja maat Irania ja Marokkoa vastaan ovat.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic