Venäjä teki ilmaiskuja Syyrian kapinallisten alueita vastaan - syytti näitä kaasuiskun tekemisestä

Damaskos
25.11.2018, 16:29

Ulkomaat

Venäjä sanoo tehneensä ilmaiskuja Syyrian kapinallisten kohteita vastaan. Venäjän puolustusministeriön tiedottajan mukaan iskuissa tuhottiin kaikki kohteet, kertoo uutistoimisto Tass.
Tiedottaja Igor Konashenkov kertoi Venäjän tiedustelun löytäneen aseita, joita käytettiin eilen kaasuiskussa Aleppon kaupunkia vastaan. Jo aiemmin puolustusministeriön edustaja oli syyttänyt kapinallisia kaasuiskusta.
Venäjän ilmaiskut kapinallisalueelle olivat ensimmäiset sen jälkeen, kun Venäjä ja kapinallisia tukeva Turkki sopivat syyskuussa demilitarisoidun vyöhykkeen luomisesta Idlibin maakunnan ympärille. Aleppon kaupunki on Idlibin viereisen Aleppon maakunnan pääkaupunki.
Kapinalliset ovat kiistäneet tehneensä kaasuiskun Syyrian hallituksen hallussa olevaan Aleppoon. Kapinallisryhmien kattojärjestön NLF:n edustaja Omar Huthayfa kertoi Al Jazeera -uutiskanavalle, ettei heillä ole myrkkykaasua. Hänen mielestään Syyrian hallitus yrittää lavastaa kapinalliset syylliseksi kaasuiskuun.
Sekä Syyrian valtionmedia että Syyrian sotaa seuraava The Syrian Observatory for Human Rights -järjestö ovat kertoneet, että noin sata ihmistä joutui sairaalaan hengitysvaikeuksien takia sen jälkeen, kun Aleppon kaupunkia vastaan oli oletettavasti tehty kaasuisku.
Järjestön mukaan suurin osa on jo päässyt pois sairaalasta eikä kenenkään sairaalassa edelleen olevan tila ole kriittinen.
Seitsemän vuotta jatkuneen Syyrian konfliktin aikana länsimaat ovat syyttäneet Syyrian hallintoa kemiallisten aseiden käyttämisestä siviilejä vastaan. Syyrian presidentti Basharal-Assad ja maan hallinnon päätukija Venäjä ovat jatkuvasti kiistäneet syytökset ja syyttäneet niistä kapinallisia.

http://tass.com/defense/1032423
https://www.aljazeera.com/news/2018/11/syria-opposition-denies-launching-poison-gas-attack-aleppo-181125104423008.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic