Lounais-Häme

Venäjä-tutkinnasta Trumpin vastaisten kommenttien takia poistettu FBI-agentti sai potkut

Washington
14.08.2018, 01:39

Ulkomaat

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisin FBI:n agentti, joka aiemmin poistettiin Venäjä-tutkinnasta presidentti Donald Trumpin vastaisten kommenttien takia, on erotettu FBI:sta. Asiasta kertoi agentin asianajaja maanantaina.
Asianajajan mukaan irtisanominen oli seurausta poliittisesta painostuksesta.
Agentti Peter Strzok poistettiin erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnasta viime vuoden lopulla sen jälkeen, kun tuli ilmi, että hän oli presidentinvaalien aikana lähettänyt Trumpin vastaisia tekstiviestejä naisen kanssa, jonka kanssa hänellä oli suhde. Nainen toimi tuolloin FBI:n asianajajana.
Strzok oli tärkeässä roolissa Muellerin johtamassa tutkinnassa, joka käsittelee Trumpin kampanjan ja Venäjän mahdollista salaliittoa. Strzok työskenteli myös tutkinnassa, jossa selvitettiin demokraattien presidenttiehdokkaana viime vaaleissa olleen Hillary Clintonin yksityisen sähköpostin käyttöä ulkoministerinä.
Presidentti Trump on ilmaissut olevansa tyytyväinen päätökseen Strzokin erottamisesta.
– Agentti Peter Strzok erotettiin juuri FBI:sta – vihdoinkin, Trump muun muassa tviittasi.
Strzokin erotti perjantaina FBI:n apulaisjohtaja David Bowdich, Strzokin asianajaja kertoi. Asianajajan mukaan hänen asiakkaansa erotettiin huolimatta siitä, että FBI:n kurinpitotoimisto oli päättänyt, että Strzok pitäisi alentaa ja pidättää virastaan 60 päivän ajaksi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti