Lounais-Häme

Venäjällä vietettiin laivastonpäivän paraatia, joka päättyi ylilentoon Suomenlahdella

Pietari
29.07.2018, 16:35

Ulkomaat

Venäjällä Pietarissa on tänään vietetty laivastonpäivän paraatia. Nevajoella pidettyyn paraatiin osallistui 39 alusta ja 4 000 sotilasta.
Paraati päätyi siihen, että noin 40 sotakonetta ja helikopteria lensivät Suomenlahden yllä, kertoo uutistoimisto Tass.
Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui juhlallisuuksissa. Hän sanoi, että laivasto ottaa tämän vuoden aikana vastaan 26 alusta.
– Kaikkiaan vuonna 2018 laivaston pitäisi saada 26 uutta laivaa, mukaan lukien neljä, jotka on varustettu Kalibr-risteilyohjuksilla, Putin sanoi.
Kalibr-ohjukset, joita on laukaistu venäläisaluksilta Välimerellä ja Kaspianmerellä, ovat olleet osa Venäjän tukea Syyrian hallitukselle maan sisällissodassa. Tänä vuonna laivasto on jo ottanut käyttöön kahdeksan uutta alusta, Putin totesi.
CNN:n mukaan Venäjän uuden häivefregatin Amiraali Gorshkovin odotettiin tekevän paraatissa ensimmäisen julkisen esiintymisensä. Aluksen, samoin kuin 11 muun laivan, kerrottiin kuitenkin olleen liian suuria purjehtimaan Nevalla, joten Putin sen sijaan tervehti niiden miehistöä Kronstadtin laivastotukikohdassa Pietarin edustalla. Laivaston on tarkoitus ottaa käyttöön viisi muuta Amiraali Gorshkovin kaltaista alusta vuoteen 2025 mennessä. Luokan toisen aluksen valmistuminen on kuitenkin myöhästynyt ensi vuoden syksyyn, Tass kertoi aiemmin.
– Olemme oikeutetusti ylpeitä laivastostamme, sen voimasta ja kauneudesta sekä sen korkeasta taisteluvalmiudesta ja voimavaroista, Putin sanoi puheessaan.
Putin sanoi, että laivastolla on vahva rooli taistelussa kansainvälistä terrorismia vastaan.
– Totta kai jatkamme toimia, jotka on tähdätty laivaston ja sen varusteiden vahvistamiseen ja kehittämiseen, Putin sanoi.
Puolustusministeriön mukaan laivastonpäivää vietettiin myös Venäjän laivastotukikohdassa Tartusissa Syyriassa nyt toista kertaa. Siellä paraatiin osallistui viisi alusta ja Kolpino-sukellusvene.

http://tass.com/defense/1015255
https://edition.cnn.com/2018/07/29/europe/russia-navy-parade-intl/index.html
http://tass.com/defense/1011973

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti