Lounais-Häme

Venäjältä uusia ohjuksia Syyriaan, viestiyhteyksiä häiritään urakalla

Venäjä aikoo toimittaa Syyrialle uusia S-300-ilmatorjuntaohjuksia kahden viikon kuluessa, kertoo puolustusministeri Sergei Shoigu. Lisäksi Venäjä aikoo ryhtyä häiritsemään Välimeren kautta Syyrian alueelle hyökkäävien sotilaskoneiden viesti- ja tutkajärjestelmiä.

Venäläinen tiedustelukone ammuttiin viime viikolla alas lähellä Syyrian rannikkoa. Koneen pudotti Syyrian ilmatorjunnan ampuma ohjus, mutta Venäjä on syyttänyt tapahtuneesta Israelia. Syyrialaiskohteita pommittaneet israelilaiset hävittäjät olivat samaan aikaan samalla alueella venäläiskoneen kanssa.

Venäjän mukaan syyrialaiset joukot on koulutettu käyttämään ohjusjärjestelmää jo vuonna 2013, mutta sitä ei ole ennen tätä käytetty, koska Israel oli tätä toivonut.

– Välimerellä lähellä Syyriaa tullaan käyttämään syyrialaiskohteisiin hyökkäävien sotilaskoneiden satelliittinavigoinnin, tutkajärjestelmien ja kommunikaatiojärjestelmien radiohäirintää. Olemme varmoja, että näillä toimilla saamme jäähdytettyä kuumakallet, ja estämme heitä ryhtymästä huonosti harkittuihin toimiin, jotka uhkaavat sotilaitamme, Shoigu sanaili.

Venäjän mukaan venäläisen koneen pudottaminen vahingoittaa Venäjän ja Israelin välisiä suhteita, koska sen syynä olivat Israelin harkitut toimet. Venäjän mukaan israelilainen F-16 -hävittäjä käytti laskeutumassa ollutta venäläistä tiedustelukonetta suojakilpenään, minkä vuoksi syyrialaiset erehdyksessä pudottivat venäläiskoneen ilmatorjuntaohjuksella.


 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic