Lounais-Häme

Venäjän MM-kisoissa tutut suosikit

Saksa, Brasilia ja Argentiina ovat vedonlyöjien ykkössuosikkeja maailmanmestariksi ympäri maailmaa.

Samaa mieltä vahvimmista mestaruuden tavoittelijoista tunnutaan olevan myös Forssassa. Forssan Lehti uteli pikakierroksella Venäjällä käytävien kisojen suurimmista suosikeista, eivätkä vastaukset tarjonneet yllätyksiä.

Esiin nousivat tutut nimet.

Kolmosessa pelaavan FJK:n pelaajavalmentajan Miika Murtolahden mielestä Brasilia on Venäjällä vahvoilla. Keltapaidat ovat jättäneet kotikisojen pettymykset taakseen ja valmiita viemään kuudennen kerran maailmanmestaruuden.

-Kyllä se Brasiliaan kallistuu, pidän sitä kisojen ennakkosuosikkina. Brasilialta löytyy kaikkea, hirveän vaikea siltä on heikkouksia löytää, Murtolahti sanoo.

 

Murtolahti aikoo seurata MM-kisoja tarkkaan, vaikka työt ja omat valmennustehtävät FJK:n ruorissa urakkaa hieman haittaavatkin.

-Pyrin katsomaan iltapelit ja viikonloppuisin tietysti seurataan tiukasti.

Brasilian jälkeen Murtolahden listauksessa tulevat Ranska, Saksa, Argentiina ja Espanjankin, vaikka sen päävalmentaja meni vaihtoon kalkkiviivoilla.

– Brasilialla on huippumiehiä jokaiselle pelipaikalle. Lisäksi sillä on kuntoutunut Neymar, joka on iskussa ollessaan pysäyttämätön heppu, toteaa Murtolahti, joka uskoo Neymarin myös yltävän kisojen maalikuninkuuteen.

Murtolahti tunnustaa olevansa Englannin kannattaja. Kisoista toiseen jatkuneet pettymykset ovat nakertaneet uskoa oman lempijoukkueen menestymiseen.

-Englanti voi olla kova päästessään lentoon. Joukkue on pettänyt kuitenkin niin monta kertaa, ettei sen varaan voi laskea. Yllättäjiä voivat olla Uruguay ja Meksiko, toivon myös, että joku Afrikan maista pärjäisi.

Murtolahti toivoo Venäjän kisoilta väriä ja runsaasti maaleja. Valmentajana hän seuraa myös tarkasti, millä ryhmityksillä ja pelitavalla eri maajoukkueet pelaavat.

-Toivon maalirikkaita kisoja. Ei sellaisia kuin joskus takavuosina, jolloin 1–0 ja 0–0 olivat tyypillisimmät lopputulokset.

 

Forssan Alun naisten Korisliigajoukkueen valmentaja Risto-Matti Rousku on tietty enemmän koris – kuin futismiehiä.

-Jotain yksittäisiä pelejä tulee seurattua. Ehkä illalla ohjelma antaa sen verran myöden, että pääsen katsomaan Espanja-Portugali-ottelun, kertoi Kisakallion All Stars -leiriltä perjantaina tavoitettu Rousku.

Rousku veikkaa Venäjän voittajaksi puolustavaa mestaria Saksaa. Myös Portugali hallitsevana Euroopan mestarina on korkealla Rouskun kaavailuissa.

-Brassit ovat varmasti myös hyviä, samoin Espanja.

Espanja antoi päivää ennen kisojen alkua yllättäen potkut Julen Lopeteguille, koska tämä teki sopimuksen Real Madridin kanssa, vaikka oli aiemmin sopinut jatkavansa maajoukkueen peräsimessä vuoteen 2020. Espanja ei hävinnyt hänen johdollaan 20 ottelussa kertaakaan.

Tilalle nostettiin liitossa työskennellyt entinen puolustaja Fernando Hierro.

-Valmentajan vaihtuminen vaikuttaa varmasti Espanjan pelaamisen. Eri valmentajilla on aina omat tapansa koota joukkue ja peluuttaa pelaajia. Vaihdos näillä lähellä kisoja voi tuo epävarmuutta joukkueeseen.

 

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen näkisi mieluiten mestarina Argentiinan.

-Leo Messille soisi maailmanmestaruuden.

Jakonen uskoo, että finaalissa kohtaavat Argentiina ja Saksa, kuten neljä vuotta sitten Brasiliassa, jolloin Saksa oli parempi 1–0-lukemin. Kovimman haasteen kärkikaksikolle esittävät Espanja ja Portugali. Brasiliaan hän ei usko, koska epäilee taitavien yksilöiden joukkuepelaamisen puutuvan tiukassa paikassa.

-Uskon myös Ruotsin mahdollisuuteen. Ruotsilla on Zlatanin poissa ollessa yhtenäisempi joukkue kuin vuosiin. Myös Islannille soisi menestystä. Olisi hienoa, jos joku Pohjoismaa menestyisi, se toisi uskoa tähän kotimaiseenkin tekemiseen.

Pelaajista Jakonen seuraa tarkimmin loukkaantumisesta toipuvaa Saksan maalivahtia Manuel Neueria, pelasihan Jakonen omalla futisurallaan juuri maalivahtina.

-Mielenkiintoista nähdä, millaiseen kuntoon Neuer on ehtinyt. Saattaa olla, että Saksa pitkälti voittaa tai kaatuu hänen mukanaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic