Lounais-Häme

Venäjän puolustusministeri uhkaa Israelia vastatoimilla venäläiskoneen alasampumisen takia

Moskova
18.09.2018, 13:28

Ulkomaat

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu uhkaa Israelia vastatoimilla venäläiskoneen alasampumisen takia.
Shoigun mukaan Israelilla on täysi vastuu tapahtuneesta, vaikka venäläiskoneen ampuikin alas Syyrian ilmapuolustus.
Venäjän mukaan Syyriaan samanaikaisesti hyökänneet israelilaiset pilotit käyttivät venäläiskonetta suojanaan ja altistivat sen Syyrian ilmatorjuntatulelle.
– Israelilla on täysi vastuu venäläisen koneen alasampumisesta ja miehistön kuolemasta, Shoigu sanoi puhelimessa Israelin puolustusministerille Avigdor Liebermanille Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan.
Shoigu sanoi Liebermanille myös, että Venäjä varaa itselleen oikeuden asianmukaisiin vastatoimiin.
Venäjän puolustusministeriön mukaan koneessa oli 15 ihmistä, jotka venäläistietojen mukaan ovat kuolleet.
Puolustusministeriö kertoi aiemmin, että venäläinen sotilaskone on kadonnut tutkasta Välimeren yllä Syyrian edustalla samaan aikaan, kun Israelin joukot pommittivat Syyriaa.
Ministeriön mukaan kone katosi tutkasta myöhään maanantai-iltana, kun Israel pommitti Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tukialuetta Latakiaa.

Venäläisvalmisteisella raketilla

Puolustusministeriön mukaan venäläinen II-20-kone ammuttiin alas venäläisvalmisteisella S-200-ilmatorjuntaohjuksella koneen ollessa laskeutumassa. Samaan aikaan alueella toimi Israelin F-16-hävittäjä.
II-20-koneella on puolustusministeriön mukaan selvästi suurempi ”heijastava pinta” kuin F-16-hävittäjällä, minkä vuoksi se joutui Syyrian ilmatorjunnan kohteeksi.
Puolustusministeriön mukaan Israelin sotavoimat kertoivat Venäjän komentokeskukselle pommitusaikeistaan vain minuuttia ennen pommituksen alkamista, minkä vuoksi II-20-konetta ei ehditty siirtää turvalliselle alueelle.
Uutiskanava CNN kertoi jo aiemmin, että yhdysvaltalaisen viranomaislähteen mukaan Syyrian hallinto ampui venäläiskoneen vahingossa alas vastatessaan Israelin ilmaiskuun.
Venäläiskoneen alasampumisalueella on käynnissä etsintätoimet koneen jäänteiden löytämiseksi.

https://edition.cnn.com/2018/09/17/politics/syrian-regime-shoots-down-russian-plane/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti