Lounais-Häme

Venäjän puolustustaistelu päättyi yllätysjuhliin

Helsinki
01.07.2018, 21:15

Urheilu-uutiset

Saksa ulkona, Argentiina ulkona, Portugali ulkona ja nyt Espanja ulkona. Venäjän MM-kisat ovat olleet tyly koitos monelle suurelle jalkapallomaalle.
Sunnuntaina kotimatkalle lähti vuoden 2010 maailmanmestari Espanja, joka putosi neljännesvälierissä hävittyään Venäjälle rangaistuspotkukisan jälkeen.
Espanja jauhoi ja jauhoi, mutta se ei riittänyt omalle puolustusalueelleen vetäytyneitä kisaisäntiä vastaan. Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan tilastojen mukaan Espanjan pallonhallintaprosentti oli 74, ja se antoi yli tuhat onnistunutta syöttöä.
Espanjalla oli vaikeuksia löytää aukkoja Venäjän puolustusmuurista, ja varsinaisen peliajan sekä jatkoajan jälkeen tilanne oli 1-1. Rangaistuspotkukisan Venäjä vei nimiinsä 4-3, kun Espanjan Koke ja Iago Aspas epäonnistuivat.
Venäjän sankariksi nousi konkarimaalivahti Igor Akinfejev, joka torjui Koken ja Aspaksen laukaukset.
Ennen turnauksen alkua harva uskoi Venäjän mahdollisuuksiin, mutta toisin on käynyt. Saavutus on komea, sillä Venäjän federaatio ei ole koskaan aiemmin yltänyt MM-kisoissa edes pudotuspeleihin. Neuvostoliitto oli parhaimmillaan neljäs.
Maalivahti Akinfejev myönsi, että joukkue toivoi ottelun menevän rangaistuspotkuille.
– Pelaamme loistavaa MM-turnausta. Myös muiden maiden kannattajat ovat saanet tuntumaa tästä tunnelmasta ja siitä, että venäläiset todella tietävät, miten pelata jalkapalloa, Akinfejev sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Espanjan loisto kateissa

Espanja tunnettiin vielä joitakin vuosia sitten joukkueena, joka sahasi lyhytsyöttö- ja pallonhallintajalkapallollaan vastustajansa murusiksi. Edelleen se pitää paljon palloa ja etenee linja kerrallaan kohti vastustajan maalia, mutta Venäjän kisoissa loisto puuttui.
Moskovan neljännesvälierässä Espanja meni 12. minuutilla johtoon erikoisella maalilla. Venäjän Sergei Ignashevitsh ja Espanjan Sergio Ramos väänsivät maalin edessä kuin painiottelussa, ja pallo meni kaatuneesta Ignashevitshista omaan verkkoon.
Venäjä tuli tasoihin avauspuoliajan lopussa Artjom Dzjuban rangaistuspotkulla, joka tuomittiin Espanjan Gerard Piquen käsivirheestä.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti