Lounais-Häme

Venäläinen aloitti vauhdikkaasti

Ypäjäläinen Tuomas Venäläinen aloitti rallicrossin SM-sarjakauden vauhdikkaasti viikonloppuna Hyvinkäällä.

Jo seitsemättä kautta SM-sarjaa ajava Venäläinen hankki uransa parhaan sijoituksen, kun hän päätyi autokrossiluokan A-finaalissa neljänneksi.

– Autoon tuli finaalissa bensapainehäiriö. Ilman sitä olisi saattanut irrota palkintopallipaikka. Nyt se jäi harmittavan lähelle, tuumailee Venäläinen.

Venäläinen sijoittui viime kaudella rallikrossiluokan SM-loppupisteissä 14:nneksi. Parhaassa osakilpailussaan hän oli kahdeksas.

Uusi kausi alkoi siis uudella vauhdilla, jota Venäläinen osasi kyllä odottaakin.

– Hyvien sponsorien avulla on päästy paljon treenaamaan ja säätämään autoa. Alusta iskunvaimentimineen on nyt selvästi nopeampi. Jo treenien perusteella tiesin, että vauhti riittää nyt kärkikahinoihin, Venäläinen selvittää.

Lounais-Hämeen Urheiluautoilijoita edustava ypäjäläinen kilpailee viidettä kautta 270-hevosvoimaisella Ford Escortilla, jossa ei ole jäljellä montakaan alkuperäisosaa.

Jos auto kestää, Venäläinen uskoo seisovansa kauden päätteeksi palkintopallilla.

– Tavoitteena on päästä tasaisuudella SM-pisteissä kolmen parhaan joukkoon. Tiedän että rahkeet riittää eli tavoite on ihan realismia, kunhan auto kestää.

Tavoite ei ole helppo, sillä Venäläinen kilpailee SM-rallicrossin kovatasoisimmassa luokassa autokrossissa. Supercar on SM-luokista kovatehoisin nelivetoturbojen voimin, mutta rallikrossissa on selvästi eniten osanottajia. Autokrossin SM-sarjaan on ilmoittautunut 36 ajajaa, joiden lisäksi monet kuskit ajavat yksittäisiä kisoja. Näin monenkirjavien autojen määrä nousee yli 40:n.

SM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, joista neljän parhaan pisteet huomioidaan lopputuloksiin. Sarja jatkuu tämän kuun lopulla Kouvolassa, heinäkuussa Honkajoella, elokuussa Oulussa ja syyskuussa Tampereella.

SM-rallikrossissa kisaa tällä kaudella toinenkin L-HUA:n kuljettaja, forssalainen Ville Saari. Hän sijoittui Ford Fiestallaan uransa ensimmäisessä kisassa Hyvinkäällä tuloslistan puoliväliin sijalle 19.

– Ville oli ennen sponsorini ja innostui sitten itse ajamaan. Virittelemme autoja samassa tallissa ja hänenkin autonsa on erittäin kilpailukykyinen, Venäläinen toteaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic