Lounais-Häme

Venäläinen kaasutteli mitalituntumaan

Lounais-Hämeen Urheiluautoilijoita edustava ypäjäläiskuski Tuomas Venäläinen pääsi tavoitteensa tuntumaan viikonloppuna päättyneessä rallicrossin SM-sarjassa.

Venäläinen lähti kahdeksanteen SM-sarjakauteensa tavoitteena nousta ensi kertaa kolmen parhaan palkintopallille sekä yksittäisissä osakilpailuissa että kauden päätteeksi myös yhteispisteissä.

Ensimmäinen tavoite onnistui, kun Venäläinen kaasutteli rallicrossin eniten kuskeja keränneessä luokassa autokrossissa kahdessa osakilpailussa kolmanneksi. Venäläinen oli viimeiseen osakilpailuun asti kiinni myös yhteispisteiden kolmossijassa, mutta lopputulokseksi tuli lopulta viides sija.

– Rengasrikko viimeisen osakilpailun toisessa alkuerässä vei senssit mitalille. Se otti tietysti päähän, mutta nyt pikkuhiljaa koko kauden tulos on kääntymässä positiivisen puolelle, Venäläinen kommentoi.

Venäläinen aloitti kauden Hyvinkäällä kahdeksannella sijalla ja jatkoi Honkajoella samaa tahtia yhdeksännellä sijalla. Vauhti parani kesäkuussa Tampereen Kaanaassa, jossa ypäjäläinen kipusi ensi kertaa urallaan palkintopallille kolmanneksi.

Neljäs SM-osakilpailu elokuussa Jalasjärvellä tuotti teknisten ongelmien seurauksena vasta yhdennentoista sijan. Viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa Venäläinen keräsi taas kolmannen sijan tuoneet pisteet.

– Uudessa autossa oli kauden aikana vähän lastentauteja. Sen verran lähelle kärkikolmikkoa pääsin ettei tähän pysty lopettamaan, Venäläinen tuumii jo ensi kauteen tähdäten.

Autokrossiluokan mestaruuden vei ylivoimaisesti Mikkelin UA:n Toni Kuhanen, joka voitti viidestä osakilpailusta neljä.

SM-sarjan ajoi läpi myös toinen Lounais-Hämeen UA:n kuski Ville Saari, joka ei yltänyt kuitenkaan toisella SM-kaudellaan pisteille.

Venäläinen ajaa vielä yhden kisan ensi lauantaina Hyvinkäällä ja aprikoi myös SM-jääratakisoihin osallistumista. Sen jälkeen alkaa vuoden 1971 mallia olevan Datsun Finnin virittely seuraavaan SM-sarjakauteen. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/36324-venalainen-ajoi-palkintopallille

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/34443-uudella-autolla-karkivauhtiin

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic