Lounais-Häme

Venäläinen Yandex perustaa Suomeen taksien tilauspalvelun

Helsinki
08.11.2018, 11:43

Talous

Venäläinen hakukoneyhtiö Yandex perustaa Suomeen taksien tilaamiseen keskittyvän mobiilipalvelun. Yango-tuotemerkillä toimivalla palvelulla ei ole omia autoja, vaan yhtiö toimii yhteistyössä paikallisten taksiyhtiöiden ja kuljettajien kanssa.
Yango aloittaa toimintansa Suomessa huomisaamuna.
– Yango-kyytien lähtöhinta on kolme euroa, mikä sisältää auton saapumisen sekä ensimmäisen kilometrin ja kolmen minuutin ajomatkan. Tämän jälkeen matka maksaa 1,20 euroa kilometriltä sekä 0,15 euroa minuutilta, tai 0,45 euroa ruuhka-aikoina, Yandex kertoo tiedotteessa.
Lähtöhinnaltaan kolme euroa maksavat kyydit ovat aluksi tarjolla Helsingissä.
– Matkustaja saa tiedon matkan hinnasta jo tilaushetkellä. Annettu hinta ei muutu, vaikka auto joutuisi odottelemaan ruuhkassa tai vaikka kuljettaja joutuisi jostain syystä valitseman kiertoreitin, yhtiö lupaa.
Yandexin taksisovellus on käytössä 13 maassa. Yhtiön ydinaluetta ovat entiseen Neuvostoliittoon kuuluneet maat. Suomessa Yandexilla on jo suuri datakeskus Mäntsälässä Uudellamaalla.
Itsestään ajavia autoja

Yandex kertoo tarjoavansa yli 70 matkapuhelimiin ja internetiin tarkoitettuja palveluja ympäri maailman. Yhtiö on kehittänyt myös itsestään ajavia autoja
– Nämä autot kuljettavat matkustajia jo Venäjällä ja tavoitteena on ottaa autot käyttöön jonakin päivänä myös Suomessa, sanoo yhtiön kansainvälisten palveluiden strategiajohtaja Aram Sargsjan.
Yandexin toiminta alkoi Venäjällä 21 vuotta sitten.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti