Lounais-Häme

Veneilijöiden palvelukeskus forssalaisvoimin

Naantalin venesatamaan aivan Muumimaailman kupeeseen nousi toukokuussa pikavauhdilla hulppea, noin 400 neliömetrin veneilijöiden palvelukeskus. Forssan seudun näkökulmasta siitä tekee mielenkiintoisen vahva side Forssan seutuun.

Naantalin Vierasvenesatama oy:n taustalta löytyvät forssalaisyrittäjät Petri Silvo ja Miska Pekkola perheineen. Silvo toimii myös osaomistajana perheyritys Air-Tikki oy:ssa, Pekkolalla on kohta kolmekymmentävuotinen kokemus ravintola-alalta ja tällä hetkellä hänen omistuksessaan on salolainen ravintola Bar Pena.

Vierasvenesatamassa poikkeavat törmäävät todennäköisesti muihinkin tuttuihin henkilöihin. Ravintolapäällikkönä 100-paikkaisessa ravintolassa toimii Bar54:stä Forssasta tunnettu Markku Yrjölä ja keittiömestarina häärii parina kesänä Bar54:n Kattoterassilta tutuista Luukkalan veljeksistä Petteri. Silvon ja Pekkolan puolisot vastaavat palvelukeskuksen toimiston ja samassa yhteydessä toimivan vaatemyymälän pyörittämisestä.

-Kaikkiaan meitä työllistyy tässä 15 henkilöä ja kaikki ovat lähtöisin Forssan seudulta, vierasvenesataman toimitusjohtaja Pekkola kertoo.

Pekkola kertoo yrittäjäkaksikon etsineen jo vuosia saaristosta sopivaa vierasvenesatamaa, tosin hieman toteutunutta pienimuotoisempaa toimintaa. Neuvottelut Merimaskun vierasvenesatamasta olivat käynnissä, kun Naantalin kaupunki ilmoitti ulkoistavansa Naantalin vierasvenesataman toiminnan. Pekkola ja Silvo aloittivat puoli vuotta kestäneet neuvottelut ja vuonna 2015 päästiin aloittamaan toiminta viidessä eri pisteessä.

-Viidessä eri pisteessä toimiminen oli epäkäytännöllistä. Lisäksi rakennukset olivat peräisin 1980-luvulta ja vaativat remontointia, Pekkola huomauttaa.

Uuteen palvelukeskukseen yrittäjäkaksikko investoi noin 750000 euroa, kun työpanoksille ei lasketa hintaa. Alueelle hankittiin muun muassa 60 metriä pitkä pidennys vierasvenelaituriin. Yrittäjät odottavat tältä kesältä 800000 euron liikevaihtoa. Vuokrasopimus sitoo molemmat osapuolet 20 vuodeksi.

Vierasvenesatamassa on paikat 400 veneelle, mutta venekoon kasvun myötä paikkoja on hieman vähemmän. Puolet on kausipaikkoja, puolet varattu vierasveneille. Sesonkiaikaan juhannuksesta elokuun alkuun satamassa vierailee noin 100 venettä yössä.

Vieraspaikkamaksu on 28 euroa yöltä, mikä sisältää veden ja sähkön lisäksi sauna- ja wc-tilojen käytön päärakennuksessa. Satamaan pääsee ennakkovarauksella, mutta paikalle voi tulla ilmoittamattakin.

-Me Petrin kanssa hoidamme maailmalta tuttua Follow me -venettä, joka selvittää vierailijoiden tarpeet jo ennen satamaan saapumista ja ohjaa vieraat oikeaan paikkaan, Pekkola kertoo.

Uusi palvelukeskus on ollut toiminnassa pari viikkoa.

-Hyvin on lähtenyt käyntiin ja palaute on ollut positiivista, Pekkola iloitsee ja toivottaa kaikki Forssan seudun matkaajat tervetulleeksi Naantalin vierasvenesatamaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic