Lounais-Häme Forssa

Venepaikat varataan jatkossa digipalvelun kautta - Palvelu helpottaa paikkojen hallinnointia

Tulevana veneilykautena Forssassa käytetään venepaikkojen varauksiin digitaalista palvelua.
Kehräämön alueen venepaikat ovat erityisen suosittuja. Jatkossa nekin varataan digipalvelun kautta. Kuva: Tapio Tuomela
Kehräämön alueen venepaikat ovat erityisen suosittuja. Jatkossa nekin varataan digipalvelun kautta. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupunki on ottanut käyttöön digitaalisen varauspalvelun venepaikkojen varauksiin.

– Digitaalinen varauspalvelu sujuvoittaa varausten tekoa ja vähentää laskutusta, Forssan kaupungin kunnallistekniikan päällikkö Tero Tiensuu kertoo.

Aiemmin venepaikkojen varauksiin käytettiin varauslistaa. Paikan vapautuessa seuraavana listalla olevalle ilmoitettiin paikan vapautumisesta.

Varata voi kartalta tai veneen mittojen mukaan

Digitaalinen varauspalvelu on ollut suunnitteilla jo parin vuoden ajan. Palvelulla kaupunki tarjoaa kuntalaisille tasapuolisen ja läpinäkyvän palvelun, joka on käytössä ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelu toimii mobiililaitteilla, ja varauksen tekemiseen tarvitsee vain käyttäjätunnuksen ja sähköpostitilin.

Varauspalvelussa venepaikan vuokraaja voi valita joko suoraan kartalta tai veneen mittojen perusteella haluamansa venepaikan ja varata sen. Paikkavarauksen uusiminen ja maksaminen hoidetaan samassa palvelussa.

– Palvelu näyttää reaaliaikaisesti vapaat venepaikat. Varausta tehdessä paikka on varattu 2,5 tunnin ajan, ja sinä aikana varaus pitää maksaa. Jos sitä ei makseta, paikka vapautuu.

Uudelleenvaraus kannattaa tehdä ajoissa

Vaikka paikat varataan nyt uudella tavalla, venepaikan voi edelleen varata vain yhdeksi kaudeksi kerrallaan. Aiemmalla kaudella varauksen tehnyt on etusijalla, kunhan uudelleenvarauksen tekee annetussa määräajassa.

Paikan uudelleenvaraus pitää tehdä 29. huhtikuuta kello 9.59 mennessä, jos mielii pitää tutun paikkansa. Tämän jälkeen ilman varausta jääneet venepaikat vapautuvat kaikille varattavaksi.

Jo aiempina vuosina venepaikan varanneille varauspalvelu aukesi 15. huhtikuuta.

Uusia paikkoja varattavana

Varauspalvelun uusimisen yhteydessä varattavaksi on tullut myös uusia venepaikkoja. Forssassa uusia paikkoja on Kaukjärvellä ja Valijärvellä.

Uudet venepaikat on perustettu kuntalaispalautteiden perusteella.

– Kaukjärvellä ja Valijärvellä on paljon veneitä, joista ei ole mitään tietoa. Venepaikkoja on helpompi hallinnoida ja rannat pitää siistinä, kun tiedämme kenen veneistä on kyse, Tiensuu selventää.

Digipalvelu kysyy varausta tehdessä myös veneen tuntomerkkejä. Ne auttavat esimerkiksi siinä tapauksessa, jos vene on vahingossa joutunut väärään paikkaan. Silloin palvelun avulla voidaan selvittää kenen veneestä on kyse ja toimittaa se oikealle paikalleen.

Tiedotus toimii varauspalvelun kautta

Varauspalvelun kautta myös tiedotetaan asiakkaille venepaikan käyttöön tai muutoksiin liittyvistä asioista. Tiensuu kertoo, että palvelun kautta venepaikan varanneille voidaan kätevästi välittää tietoa.

Esimerkiksi venepaikkojen uusimisesta lähetetään jatkossa palvelun kautta varaajan sähköpostiin tiedote uudelleenvarausjakson alkamisesta.

Jatkossa venepaikan voi varata ainoastaan digipalvelun kautta.

– Kaupungintalolla autetaan kuntalaisia palvelun kanssa. Kenenkään venepaikan saaminen ei jää ainakaan digipalvelun käytöstä kiinni, Tiensuu lupaa. FL

Venepaikkojen digitaalinen varauspalvelu

Varauspalvelussa on tällä hetkellä yhteensä 230 venepaikkaa.

Uusia paikkoja Forssassa Kaukjärvellä (10 soutuvenepaikkaa) ja Valijärvellä (8 soutuvenepaikkaa).

Uudet paikat tulevat varattavaksi 29.4.2019 klo 10.

Venepaikkojen hinnat Forssassa: Kehräämö 150 €/veneilykausi; Sahanranta 125 €/veneilykausi sekä Kaukjärvi, Mustaluhta ja Valijärvi 30 €/veneilykausi.

Venepaikkojen hinnat Saaren kansanpuistossa: Kaikonlahti ja Kuivajärvi B 50 €/veneilykausi sekä Kuivajärvi A 60 €/veneilykausi.

Varaus maksetaan varauspalvelussa pankin verkkomaksuna, korttimaksuna tai MobilePayllä.

Varauspalvelu löytyy osoitteesta www.kartta.forssa.fi/ePermit/fi/reservation.

Lähde: Forssan kaupunki

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic