Lounais-Häme

Venesillalle tulossa uusia tapahtumia

Venesillan leirintäalue herää henkiin kevään aikana, kun Tammelan kunnanhallitus päätti vuokrata alueen kolme kesää kattavalla sopimuksella Agropit osuuskunnalle. Sopimus kattaa seuraavat kolme kesää ja siinä on kahden vuoden optio.

Agropit perustettiin Mustialassa osana Hämeen ammattikorkeakoulun opintoja vuonna 2013. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 13 jäsentä, joista 6 on alkuperäisiä opiskelijoita, heistä 5 on jo valmistunut agrologiksi. Agropitin puheenjohtajana ja toiminnanohjaajana toimii HAMK:n Mustialan yksikön yritystalouden ja markkinoinnin lehtori Merja Vainio.

Osuuskunta ei lopeta toimintaansa opiskelijoiden valmistuttua, mikäli toimivia bisnesideoita löytyy. Venesillan leirintäalueen vuokraamista Vainio kuvailee juuri tällaiseksi.

-Olen katsonut joka kerta kun Venesiltaa on tarjottu vuokralle että pitäisikö. Nyt kun aioin jättää tarjouksen, yksikään ystävä, tuttu tai Mustialan opiskelija ei sanonut, että älä jätä, Vainio kertaa taustoja.

-Tämä ei ole mikään yhden naisen projekti, vaan meitä on tässä hyvä porukka. Hämeen ammattikorkeakoululla Mustialassa on innostuttu asiasta, Mustialan henki elää selvästi tässä. Toisesta Mustialan osuuskunnasta Elosasta on tulossa kaksi työntekijää leirintäalueelle. Itse aion olla Venesillalla paljon kesän aikana, hän jatkaa.

Venesillan leirintäalue on tavoitteena avata vappuaattona 30. huhtikuuta. Sitä ennen osuuskunnan pitää hankkia erilaisia lupia, joista vähäisimpänä ei ole anniskelulupa. Vainion mukaan yksi osuuskunnan jäsenistä on ravintola-alan ammattilainen ja muillakin on alalta kokemusta, minkä ansiosta lupien saamisen pitäisi nopeutua.

Aktiivien joukko on parhaillaan työstämässä ajatuksia ja ideoita siitä, miten leirintäalueen toimintaa aiotaan kehittää ja millaista ohjelmaa kävijöille tarjotaan. Jo nyt Vainio uskaltaa luvata, että uutta toimintaa ja tapahtumia on luvassa.

-Järjestämme urheilullista toimintaa, kuten SUP-lautailua (jossa melotaan suurella surf-laudalla seisten). Aikomuksena on järjestää myös grilli-iltoja ja turvesaunoja. Otamme muista seudun tapahtumista hyödyn irti ja pyrimme järjestämään aiempaa enemmän tapahtumia sekä vieraille että Mustialan opiskelijoille.

Tammelan kunta luopui suureellisista tavoitteestaan leirintäalueen kehittämisen osalta. Nyt mennään matalalla profiililla yhdessä vuokralaisen kanssa. Vainio toivoo, että kunta tekisi alueella peruskunnostusta. Alueella riittää myös siivoamista, muun muassa saunan lauteet on hiottava. Siinäkin tehtävässä hyödynnetään Mustialan opiskelijoita.

Tavoitteena on saada Venesillan kahvila ja vastaanottorakennus siihen kuntoon, että siellä voidaan valmistaa ruoka-annoksia. Tämä vaatisi muun muassa astianpesukoneen ja ammattikäyttöön tarkoitetun uunin hankkimista. Osuuskunta aikoo valmistaa ruoka-annoksia lähiruoka-teemalla.

– Toiveissa on saada kate terassin päälle, jotta emme olisi ihan säiden armoilla, Vainio sanoo. FL

 

Mustialan osuuskunta
Agropit Osk on perustettu Mustialassa tammikuussa 2013 osana jäsenten agrologi-opintoja.Nyttemmin osuuskunta on uudistunut uusien jäsenten myötä ja toimintaa päivitetty.Osuuskunnassa on nyt 13 jäsentä, joista osa on jo valmistuneita agrologeja.Agropit vuokraa Venesillan leirintäalueen Tammelan kunnalta ajalle 15. huhtikuuta 2017–1. maaliskuuta 2020 20100 euron vuosivuokralla. Sopimuksessa on kahden vuoden optio.Osuuskunnan puheenjohtajana ja toiminnanohjaajana toimii HAMK:n Mustialan yksikön yritystalouden ja markkinoinnin lehtori Merja Vainio.  

Uusimmat

Fingerpori

comic