Lounais-Häme Tammela

Venesillan leirintäalueella jatkaa vanha tuttu yrittäjä ainakin kahden seuraavan vuoden ajan

Tammelan kunta ja Agropit osuuskunta tekivät leirintäalueen vuokraamisesta kahden vuoden jatkosopimuksen.
Agropit osuuskunta jatkaa vuokralaisena Tammelan Venesillan leirintäalueella ainakin vuosina 2020 ja 2021. Kuva: Tapio Tuomela
Agropit osuuskunta jatkaa vuokralaisena Tammelan Venesillan leirintäalueella ainakin vuosina 2020 ja 2021. Kuva: Tapio Tuomela

Agropit osuuskunta on toiminut kolmen viime kesän ajan Venesillan leirintäalueen vuokralaisena. Osuuskunnalla oli optio kahden vuoden jatkoajasta, ja sen se päätti käyttää. Vuokrasopimus on voimassa 2.3.2020–1.3.2022 välisen ajan.

Tammelan kunnanhallitus hyväksyi maanantaina Agropitin pyynnön. Vuokrasopimusta jatketaan entisin ehdoin, eli Agropit maksaa vuosivuokraa 20 100 euroa (+alv 24%) ja muutoin sopimuksessa tarkemmin sovituin vuokraehdoin. Kunnanjohtajalla on oikeus tehdä tarvittaessa vähäisiä tarkennuksia vuokrasopimukseen.

Takana kaksi hyvää kesää

Agropit osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Kari Järvinen kertoo, että vuokrasopimusta uskallettiin jatkaa kahden hyvän kesän jälkeen.

– Kun aloitimme vuonna 2017, kesä oli sateinen ja se vaikutti myyntiin paljon. Vuonna 2018 kesä oli lämmin, ihmiset löysivät Venesillan uudelleen ja saimme hyvän myynnin. Mennyt kesä oli vähintään yhtä hyvä, ellei jopa parempi kuin kesä 2018, Järvinen taustoittaa.

Osuuskunta on panostanut paljon etenkin leirintäalueen ravintolaan, joka Järvisen mukaan remontoitiin lattiasta kattoon.

– Kaikki laitettiin uusiksi ja toimme ravintolaan kunnon ruoka-annokset. Työtasot tehtiin teräksestä, tuotiin parilat ja rasvakeittimet. Tuotiin tuuliverhoja ja katettiin terassi. Emme olisi panostaneet näin paljon, ellei mielessä olisi ollut optiovuosien käyttäminen, Järvinen kertoo.

– Nyt on löydetty toimiva formaatti, eikä ensi vuodelle ole tiedossa ainakaan mitään radikaalia uudistusta, hän jatkaa.

Mökkejä remontoitu

Myös mökkejä on kunnostettu yhteistyössä Tammelan kunnan kanssa. Tammela remontoi mökeistä neljä ja osuuskunta hankki mökkeihin uudet patjat ja vuodevaatteet. Järvisen mukaan mökkien käyttöaste on noussut viime vuosina huimasti.

– Yhteistyö kunnan kanssa on toiminut hyvin ja kunta on mahdollisuuksien mukaan panostanut leirintäalueeseen, hän kiittelee.

Yhteistyö pelaa

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson kiittelee yhteistyötä toimivaksi Tammelan kunnan näkökulmasta.

– Kävimme asiaa läpi henkilöstön, talouden ja teknisen toimen näkökulmista ja kaikkialta tuli pelkkää plussaa. Sen perusteella oli helppo esittää jatkosopimusta, Larsson sanoo.

Larssonin mukaan ensi vuoden talousarvion investointiosassa ei ole varattu määrärahaa Venesillan leirintäalueen kunnostukseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic