Lounais-Häme Tammela

Venesillan leirintäalueelle riittää tulijoita, mutta korona nakertaa ravintolan myyntiä

Majoituspuolella tulijoita riittää, eikä kausipaikkalaisista yksikään ole perunut.
Venesillan leirintäkausi pääsi vauhtiin, mutta ravintola pyörii Kari Järvisen mukaan koronan tuomien rajoitusten vuoksi toistaiseksi take away -periaatteella. Kuva: Lassi Puhtimäki
Venesillan leirintäkausi pääsi vauhtiin, mutta ravintola pyörii Kari Järvisen mukaan koronan tuomien rajoitusten vuoksi toistaiseksi take away -periaatteella. Kuva: Lassi Puhtimäki

Venesillan leirintäalue on jälleen avoinna matkailijoille ja kausipaikkalaisille. Vappu oli tänä vuonna kuitenkin kaukana riehakkaasta ja alkavaa sesonkia on valmisteltu tummien pilvien varjossa.

– Nyt on todellakin poikkeukselliset ajat. Avaamme alueen normaalin tapaan ja ravintolatoiminnan take away -periaatteella. Kesätyöntekijöiden piti tulla vappuun töihin, mutta jouduin ilmoittamaan suurimmalle osalle työn alkavan vasta kesäkuussa, leirintäaluetta pyörittävän Osuuskunta Agropitin hallituksen puheenjohtaja Kari Järvinen harmittelee.

Toukokuussa aluetta pyöritetään neljän hengen voimin. Kesällä leirintäalue työllistää kymmenkunta ihmistä. Aukioloaikoja on supistettu olosuhteiden pakosta rajusti. Normaalin 9–12 tunnin sijaan ravintolapuolella tehdään noin kuusituntisia päiviä.

– Ravintola tuottaa murhetta. Alueen vakuutukset pitää maksaa ja sähköt hoitaa, joten jos kate jää pieneksi, ei paljon hymyilytä, Järvinen toteaa. Hänen toiveenaan onkin, että ravintolatoiminnan rajoitukset purettaisiin heti kesäkuun alussa.

Lue myös: Venesillan leirintäalueella jatkaa vanha tuttu yrittäjä.

Varauksia hyvin

Synkkyyteen Venesillalla ei kuitenkaan ole syytä vajota, sillä Tammelan Pyhäjärven rannalla sijaitsevalle leirintäalueelle riittää tulijoita.

– Majoituspuolella varauksia on varmaan saman verran kuin viime vuonna. Tämä on meidän neljäs vuosi ja joka vuosi olemme parantaneet. Sekä majoittujien määrä että ravintolan myynti on kasvanut koko ajan. Nyt sellaista ei ole näkyvissä, Kari Järvinen räknää.

Hänen ilokseen kaikki viime vuoden noin 10 kausipaikkalaista jatkanevat Venesillalla. Lisäksi pääkaupunkiseudulta kausipaikan on varannut muutama uusi karavaanari ja samalta suunnalta tulijoita on lyhyemmiksikin ajoiksi.

– Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun suunnalta on tullut kyselyjä alueesta. Tuntuu, että uusmaalaiset hakevat uusia paikkoja noin sadan kilometrin etäisyydeltä.

Kari Järvisen mukaan peruutuksia on tullut hallituksen koronarajoitusten vuoksi jonkin verran yli 70-vuotiailta. Ahtaus ei kuitenkaan ole ongelma Venesillan alueella.

– Alueella on tilaa ja ihmiset voivat olla meillä omissa oloissaan ja omassa rauhassaan.

Mökkivuokrausten suhteen Venesillalla mentäneen viime vuoden volyymillä. Leirintäalueella on tehty normaalia ylläpitoremonttia, mutta mitään uutta ei ole rakennettu.

– Siivoukseen kiinnitetään nyt enemmän huomiota. Paljon perusteellisemmin siivotaan ja tarvittaessa mökkejä voidaan pitää vuorokausi tai pari vapaana, sillä majoituskapasiteettia kyllä löytyy riittävästi.

Venesillan alueella on noin 20 mökkiä ja 20 vaunupaikkaa. Kari Järvinen on odottavalla kannalta sen suhteen, miten rajoituksia hallituksen toimesta kesällä jatketaan. Selvää lienee kuitenkin se, että majoitustilaa löytyy läpi kesän.

– Yleensä meillä on aina loppuunmyytyä, kun Forssan seudulla on joku isompi tapahtuma. Silloin täällä on noin sata ihmistä. FL

Lue myös: Karavaanarius periytyy sukupolvelta toiselle.

Venesillalle mahtuu noin sata yöpyjää

Venesillan leirintäalue sijaitsee Tammelassa Pyhäjärven maisemissa.

Aluetta pyörittää nyt neljättä vuotta Osuuskunta Agropit ja kesällä toiminta pyörii noin 10 hengen voimin.

Alueelta löytyy 3–6 hengelle tarkoitettuja mökkejä, joista osaan kuuluu myös sauna.

Leirintäalueen ollessa loppuunmyyty alueella yöpyy noin 100 ihmistä.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic