Lounais-Häme

Venesilta kunnostetaan tähän päivään

 

Tammela

Pyhäjärven rannalla sijaitseva Venesillan leirintäalue halutaan päivittää vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Tammelan kunta ja leirintäalueen yrittäjät ovat tehneet alueen kehittämisestä suunnitelman, jossa esitetään lähes 800 000 euron investointeja seuraaville viidelle vuodelle.

Suunnitelman suurimpia rakennustöitä ovat kioskin ja saunan laajennukset sekä vanhojen majoitukseen tarkoitettujen mökkien purkaminen ja uusien rakentaminen.

YHTEENSÄ KUUSI VUOTTA leirintäaluetta pyörittäneille Annemari ja Katariina Jokiselle kunnostustyöt ovat ensiarvoisen tärkeitä. He eivät aio jatkaa leirintäalueen yrittäjinä, mikäli tarvittavia remontteja ei tehdä. Leirintäalueen omistaa Tammelan kunta, joten uusintatyöt ja niistä koituvat kustannukset kuuluvat kunnalle.

– Enää ei riitä pieni puuhastelu, vaan alue vaatii isompaa kunnostamista, Katariina Jokinen sanoo.

Hänen mielestään kioskirakennus tarvitsee lisää saniteettitiloja ja jonkin suojaisan paikan, jossa kahvittelijat voivat istua sateen sattuessa. Laajennussuunnitelmasta käy ilmi, että kioskiin halutaan rakentaa istumapaikkoja myös sisätiloihin ja terassi halutaan lasittaa.

JOKINEN TOIVOO, että kioskissa voitaisiin tulevaisuudessa paistaa pizzaa ja tarjota muutakin tuhdimpaa syötävää. Tällä hetkellä kioskista saa lähinnä välipaloja.

– Ruoalle on ollut kysyntää, sillä veneilijät ovat usein nälkäisiä.

Jokisen mielestä myös majoitukseen tarkoitetut mökit ovat nähneet parhaat päivänsä. Suurin osa mökeistä on vanhoja ja pieniä. Ne eivät vastaa nykymatkailijan vaatimuksia, joihin kuuluvat omat wc-tilat ja keittiö.

Leirintäalueelta puuttuvat myös kokoustilat, jotka yrittäjät haluavat rakennuttaa saunarakennukseen. Kokoustilat houkuttelisivat ryhmiä rentoon kokoustamiseen.

IDEA VENESILLAN kehittämisestä on ollut vireillä vuosia. Jokisen mukaan ensimmäiset luonnokset alueen kehittämisestä tehtiin vuonna 2008. Kunta ei ole kuitenkaan aiemmin ryhtynyt kunnostustöihin.

Päättäjät ovat ottaneet yrittäjät tosissaan vasta nyt, kun vuokrasopimus päättyy tämän vuoden lopulla. On todennäköistä, että kunta kilpailuttaa syksyllä leirintäalueen yrittäjät.

Kunnostustöiden investoinnit olisivat Tammelan kokoiselle kunnalle mittavat. Kunnan talonrakennusmestari Mika Suontausta veikkaa, että remontista käydään vielä kovaa vääntöä.

– Päättäjät suhtautuvat alueen kehittämiseen pääosin erittäin myönteisesti. Raha on kuitenkin tiukassa, joten voi olla, ettei kunta toteuta kaikkia suunniteltuja remontteja.

Leirintäalueen kohtaloa puitiin eilen maanantaina Tammelan kunnanhallituksen kokouksessa. Suontausta esitteli päättäjille alueen kehittämissuunnitelmaa, joka perustuu pitkälti nykyisten yrittäjien toiveisiin.

– Venesillan kunnostus on iso asia koko kunnalle. Venesilta on Pyhäjärven keidas, eikä järvellä ole oikeastaan muita levähdyspaikkoja veneilijöille.

KAUPUNGINHALLITUS PÄÄTTI aloittaa Venesillan leirintäalueen kilpailutuksen valmistelun. Tavoitteena on, että mahdollisia investointipäätöksiä voidaan tehdä ensi vuoden talousarvioon.

 

Suunnitelman yksityiskohtia
Pienet majoitusmökit puretaan ja tilalle rakennetaan isompia mökkejä.Mökkeihin rakennetaan vessat ja omat keittiöt.Kioskia laajennetaan siten, että pöytäpaikkoja on myös sisätiloissa.Kioskin terassi lasitetaan.Yhteissauna remontoidaan.Saunarakennukseen rakennetaan kokoustilat.Alueelle rakennetaan uusi grillikatos.Rakennetaan uusi laituri.Asuntovaunuille rakennetaan tyhjäyskatos.Keittokatos uusitaan kokonaan.Alueen raput ja kaiteet uusitaan.Alueen rakennusoikeus on täynnä, joten kunta tarvitsee poikkeusluvan laajennusten toteuttamiseenPoikkeuslupa tarvitaan myös, jotta voidaan rakentaa lähelle rantaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic