Lounais-Häme

Venezuelassa räjähteitä kantaneita lennokkeja räjähti kesken Maduron puheen - iskusta epäiltyjä pidätetty

Caracas
05.08.2018, 12:31

Ulkomaat

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro kertoo, että häntä vastaan suunnatun lennokki-iskuun osallistuneita on pidätetty. Tapahtumasta on Maduron mukaan käynnistynyt tutkinta.
Iskun tekijäksi on ilmoittautunut siviileistä ja sotilaista koostuva kapinallisryhmä, joka kutsuu itseään nimellä ”Soldados de Franelas”.
Sosiaalisessa mediassa julkaistussa julkilausumassa kapinallisryhmä syytti Maduroa perustuslain unohtamisesta ja asemansa käyttämisestä rikastuakseen.
Presidentti Maduro ei vahingoittunut lauantaisessa iskussa, mutta seitsemän sotilasta haavoittui, Venezuelan hallinto kertoi.
Useita räjähteitä kantaneita lennokkeja räjähti Maduron lähellä hänen pitäessä puhetta sotilasseremoniassa, joka näytettiin televisiossa.
– Iskun tarkoituksena oli tappaa minut, minut yritettiin salamurhata tänään, Maduro sanoi valtiollisessa televisioesityksessä.

Kolumbia kiistää syytökset

Hallitus osoittaa syyttävällä sormella äärioikeistoksi kutsumaansa oppositiota, mutta Maduro on varma Kolumbian syyllisyydestä.
– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että Juan Manuel Santos on hyökkäyksen takana, hän sanoi viitaten Kolumbian presidenttiin.
Kolumbia kiistää syytökset. Kolumbialainen virkamieslähde sanoo uutistoimisto AFP:lle Maduron syytöksen olevan perätön.
Maduron mukaan alustava tutkinta viittaa siihen, että useat hyökkäyksen rahoittaneista tahoista asuvat Floridan osavaltiossa Yhdysvalloissa.
– Toivon presidentti (Donald) Trumpin olevan valmis taistelemaan näitä terroristiryhmiä vastaan, Maduro sanoi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti