Lounais-Häme Forssa

Verenluovutukseen ajanvarauksen kautta Forssassakin – Seuraava luovutustilaisuus ensi tiistaina

Verta tarvitaan myös koronan aikana.
Forssassa verta voi luovuttaa ensi maanantaina seurakuntatalolla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssassa verta voi luovuttaa ensi tiistaina seurakuntatalolla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomen Punainen Risti muistuttaa, että Veripalvelu toimii myös poikkeusoloissa.

Koronavirusepidemia on vähentänyt Veripalvelun mukaan jonkin verran veren tarvetta, koska kiireettömiä leikkauksia ei tehdä. Tästä huolimatta tarvitaan useita satoja verenluovuttajia päivässä.

Veripalvelu on avoinna ja pitää huolen verenluovuttajien turvallisuudesta. Epidemiasta johtuen joitakin käytäntöjä luovutuspaikoilla on muutettu.

Verenluovuttajia palvellaan nyt ajanvarauksella. Ajan voi varata sekä veripalvelutoimistoihin että verenluovutustilaisuuksiin netissä.

Forssassa seuraava luovutustilaisuus järjestetään tiistaina 21. huhtikuuta kello 13–18. Paikkana on Kartanonkadulla sijaitseva seurakuntatalo. Vaikka olisi saanut kutsun, Veripalvelu kehottaa tekemään ajanvarauksen.

– Tämä käytäntö tuo asiakkaille ja meille win-win-tilanteen. Asiakkaan ei tarvitse nyt jonotella, ja me taas saamme tietoomme, paljonko väkeä on tulossa ja pitääkö luovuttajia vielä muistuttaa tilaisuudesta, Veripalvelun vastaava lääkäri Johanna Castrén kertoo.

Tarvetta riittää

Veripalvelu painottaa, että pandemian aikana luovutustilaan pääsevät vain verenluovuttajat. Lapset tai saattajat eivät saa tulla mukaan..

Verenluovuttajilta varmistetaan saapuessa, ettei heillä ole flunssaoireita. Jokainen luovuttaja ohjataan käsienpesuun tai käsien desinfiointiin. Tiloissa olevien määrää rajoitetaan ja muihin luovuttajiin pidetään riittävä turvaväli. Luovutustilojen puhdistusta on lisätty.

Veripalvelu pitää tärkeänä, että terveet ihmiset luovuttavat edelleen verta. Vakavasti sairaat ja muun muassa onnettomuuksien uhrit tarvitsevat verivalmisteita päivittäin myös epidemia-aikana.

– Minun käsitykseni mukaan Forssa on ollut aktiivinen ja hyvin varma luovutuspaikka, Castrén kehaisee. FL

Ajan verenluovutukseen voi varata tässä linkissä.

 

Korjattu klo 14.47 luovutustilaisuuden ajankohta.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic