Lounais-Häme

Verkko Macronin ympärillä kiristyy: Presidentiltä vaaditaan kannanottoa pahoinpitelyskandaaliin

Pariisi
22.07.2018, 18:19

Ulkomaat

Ranskassa puoluejohtajat ja kansanedustajat ovat vaatineet presidentti Emmanuel Macronia ottamaan kantaa hänen turvallisuushenkilöstöönsä kuuluneen Alexandre Benallan toimintaan.
Presidentti joutui kiusallisen huomion kohteeksi, kun julkisuuteen levisi video, jossa Benalla osallistuu mielenosoituksen hajottamiseen ja pahoinpitelee mielenosoittajia.
Tutkintatuomari aloitti sunnuntaina tutkinnan asiasta.
Muun muassa äärioikeistolaisen Kansallisen liittouman johtaja Marine Le Pen ja Tasavaltalaiset-puolueen johtaja Laurent Wauquiez ovat vaatineet Macronia olemaan avoin ranskalaisille.
Myrskyn silmässä on myös sisäministeri Gerard Collomb, joka lehtitietojen mukaan tiesi Benallan mielenosoituksessa käyttämästä väkivallasta. Collomb on lakikomitean kuultavana maanantaina.

Retuutti naista, talloi miestä

Benalla nähtiin videoilla muun muassa raahaavan naista sekä retuuttavan ja tallaavan nuorta miestä. Benallalla oli mielenosoituksessa yllään poliisin kypärä ja visiiri, vaikka hän ei ole poliisi. Videotallenteet ovat toukokuun 1. päivältä, joka oli Benallan vapaapäivä, mutta hän oli pyytänyt lupaa tarkkailla poliisioperaatioita Pariisin keskustassa.
Alun perin Macronin hallinto hyllytti Benallan kahdeksi viikoksi ja siirsi hänet muihin tehtäviin. Asiasta ei kuitenkaan hiiskuttu julkisuuteen. Benalla on sittemmin irtisanottu ja hänet on pidätetty muun muassa poliisin luovuttamien valvontakamerakuvien vastaanottamisesta. Myös kolme valvontakameratallenteita luovuttanutta poliisia on pidätetty. Kaikki neljä ovat tuomarin kuultavana tänään.
Myös Macronin edustaman Tasavalta liikkeellä -puolueen turvallisuushenkilöstöön kuuluva Vincent Crase on poliisin hallussa. Crasen uskotaan niin ikään olleen mukana toukokuun protesteissa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic