Lounais-Häme

Verokooste: Lue paikalliset ja valtakunnalliset verojutut tästä

Ypäjäläisillä oli viime vuonna maakunnan pienimmät keskivertoansiot. Jutuistamme selviää myös, ketkä olivat Kanta-Hämeen ja Suomen suurituloisimmat. Linkit paikallisiin ja valtakunnallisiin verojuttuimme löytyvät kootusti alta.
Kuva: Lassi Puhtimäki.

Paikalliset verojutut:

Kanta-Hämeen kansanedustajien tuloissa oli eroja – Sanni Grahn-Laasonen ansaitsi eniten

Forssalaiskansanedustaja ansaitsi yli 140 000 euroa.

 

Tässä ovat Kanta-Hämeen suurituloisimmat

Vuoden 2018 lopulliset verotustiedot julkistettiin maanantaina 4.11. Kanta-Hämeessä suurituloisimpien listan kärjessä on useita aiemmiltakin vuosilta tuttuja nimiä. Kanta-Hämeen suurituloisin on Karl Johan Fazer.

Tänä vuonna medialle toimitetuista listoista kuitenkin puuttuu kaikkiaan yli 200 suomalaisen nimet.

 

Katso koko lista: Tässä on Kanta-Hämeen 300 eniten tienannutta vuonna 2018

Jutun perässä löytyvästä listasta näet Verohallinnon toimittaman listan Kanta-Hämeen 300 suurituloisimmasta. Lista on lajiteltu yhteenlaskettujen pääoma- ja ansiotulojen mukaan.

 

Verottajan ennakkotiedot paljastavat, että Kanta-Häme jää etelänaapurille reippaasti

Kun uusimaalainen tienaa keskimäärin euron, kantahämäläinen tienaa ennakkopidätystietojen perusteella vasta 81,5 senttiä. Varakkaimmat kansalaiset asuvat verottajan ennakkotietojen perusteella Uudellamaalla. Tuloverotiedot julkaistaan maanantaina. Maakunnassa suurimmat keskivertoansiotulot ovat Riihimäellä, pienimmät puolestaan Ypäjällä.

 

Valtakunnalliset verojutut:

Tässä on Suomen Top 10 -tulokärki viime vuonna – Eniten tienaavien joukossa vain yksi nainen

Verottaja on julkaissut viime vuoden suurituloisimpien listat. Julkaistujen listojen kärjessä ovat tutuista nimistä muiden muassa Supercellin Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja.

 

Tällaiset ovat suomalaisten keskitulot – kolmella viidestä tulot jäävät alle 30 000 euroon

Yli 150 000 euroa vuodessa ansaitsevat suurituloisimmat ovat pieni joukko, mutta he maksavat merkittävän osan suomalaisten veroista. Laaja keskiluokka kantaa suurimman verovastuun.

 

Näin tienasivat keskeisten valtioyhtiöiden toimitusjohtajat

Keskeisten valtioyhtiöiden toimitusjohtajista Fortumin Pekka Lundmarkin tulot yli miljoona euroa. Pyörityksessä olevan Veikkauksen toimitusjohtajan Olli Sarekosken (1965) tulot vuonna 2018 olivat yhteensä 388 631 euroa. Verotietojen mukaan Sarekoskella ei ole pääomatuloja.

 

Yli 200 suurituloisen nimeä ei löydy Verohallinnon listoilta – Verottaja lähes kaikkiin salauspyyntöihin

Tänään maanantaina selviää, ketkä suomalaiset ansaitsivat eniten ansio- ja pääomatuloja vuonna 2018. Verottajan tiedotusvälineille toimittamista listoista kuitenkin puuttuu 231 suurituloisen nimet. Oikeuskansleri selvittää, toimiiko Verohallinto oikein hyväksyessään mahdollisuuden kieltää omien tulotietojensa toimittamisen medialle.

 

Postin ex-toimitusjohtaja joutui palkkakohuun ja erosi – Tulot hipoivat lähes miljoonaa euroa

Postin toimitusjohtajan tehtävästä palkkakohun jälkeen eronneen Heikki Malisen (syntynyt 1962) vuoden 2018 tulot olivat yhteensä 983 802 euroa. Tulot koostuvat kokonaan ansiotuloista. Verotietojen mukaan Malisella ei ollut pääomatuloja lainkaan.

 

Supercellin Ilkka Paananen on tämän vuoden tulokuningas – Tuloja yhteensä 109,9 miljoonaa euroa

Verottajan luovuttamien tietojen mukaan eniten verotettua ansio- ja pääomatuloa yhteensä sai viime vuonna Supercellin Ilkka Paananen, hän tienasi ansio- ja pääomatulona yhteensä 109,9 miljoonaa euroa. Toisena oli Mikko Kodisoja, 98,2 miljoonaa euroa.

 

Päävalmentaja Jukka Jalonen kultaleijonien palkkakuningas

Kaikkien aikojen menestynein suomalainen jääkiekkovalmentaja ansaitsi viime vuonna 261 532 euroa.

 

Ihmetteletkö, miksi presidentti Niinistö ei ole kovatuloisimpien listalla? – Tässä syy vaatimattomiin tuloihin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön verotettavat tulot vuonna 2018 olivat vaatimattomat 37 569 euroa.

Tuloista 36 136 euroa oli pääomatuloja. Ansiotuloja Niinistö sai vain 1 433 euroa. Niinistön verotettavat tulot tosin yli tuplaantuivat vuodesta 2017, jolloin ne olivat 16 840 euroa. Syy vaatimattomiin tuloihin piilee siinä, että presidentin palkkio Suomessa on verovapaata tuloa. Se ei siis näy verotettavissa tuloissa, jotka veropäivänä julkaistaan.

 

Kohuttujen hoivakotien johtamisella päästiin hyville tuloille – Tulokärjessä Attendon johtaja, jonka pottia nostivat miljoonien eurojen pääomatulot

Kohujen keskelle viime keväänä ajautuneiden yksityisten hoivakotien johtaminen on hyvin palkattua työtä. Osa hoivafirmojen toimitusjohtajista kotiutti viime vuonna myös mittavia pääomatuloja.

Ylivoimainen tulokuningas oli Attendo Suomen toimitusjohtaja Pertti Karjalainen, joka johtaa myös yhtiön hoivapalveluja. Lisäksi hän on emoyhtiö Attendon suuria omistajia. Karjalainen tienasi viime vuonna yhteensä noin 4,2 miljoonaa euroa. Ansiotulojen osuus oli reilut 511 000 euroa ja loput tulivat pääomatuloina.

Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää ansaitsi vuonna 2018 yhteensä reilut 1,8 miljoonaa euroa, joista ansiotuloja oli noin 541 000 euroa. Pääomatuloina Järvenpää ansaitsi yli 1,2 miljoonaa euroa.

 

Rosvopoliisi Jari Aarnion tulot viime vuonna 4 374 euroa — Katso, miten tienasivat entiset jengipomot Janne ”Nacci” Tranberg ja Keijo Vilhunen

Julkkisrikollisten edesottamukset myyvät lehtijuttuja, kirjoja, äänikirjoja ja tv-ohjelmia. Mitkä olivat kolmen eniten otsikoissa viihtyneen rikollisen verotettavat ansio- ja pääomatulot viime vuonna?

 

Tulokuningatar kommentoi menestystään: ”En olisi osannut verrata” – Katso muut suurituloisimmat naiset

Vain joka kymmenes Suomen sadasta suurituloisimmasta oli nainen. Tulokuningatar Maria Severina on ensimmäinen nainen kärkikymmenikössä viimeiseen viiteen vuoteen.

Severina myi viime vuonna huomattavan osan omistuksestaan perustamassaan HyTest-yrityksessä, joka valmistaa muun muassa vasta-aineita diagnostiikkateollisuuden käyttöön. Ostaja oli norjalainen pääomasijoitusyhtiö Summa Equity.

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on hallituksen tulokuningas – Näin Antti Rinteen hallituksen ministerit tienasivat viime vuonna

Vain kolmella ministerillä oli pääomatuloja vuonna 2018. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on Rinteen hallituksen kovatuloisin ministeri.

 

Viihdetaiteilija Vesa-Matti Loirin tulot notkahtivat – Rap-artisti Pyhimys pyyhälsi viime vuoden ansioillaan Cheekin ohi

Lue, mitä Suomen suosituimpiin kuuluvat kirjailijat, artistit ja näyttelijät, kuten Antti Luusuaniemi, Jari Tervo ja Sanni Kurkisuo, ansaitsivat viime vuonna.

 

20 miljoonaa euroa omistajalleen tuonut bisnesidea syntyi, kun pomo puhui puhelimeen kovaan ääneen

Äänieristettyjä puhelinkoppeja valmistavan Frameryn toimitusjohtaja Samu Hällfors, 31, oli Suomen viime vuoden 11. suurituloisin noin 20 miljoonan euron tuloillaan. Yritysidea syntyi kovaäänisen pomon ansiosta.

 

Työmarkkinajohtajat yltävät kuusinumeroisiin ansioihin – Eniten ansaitsi EK:n Häkämies, myös Teollisuusliiton Aallolla suuret tulot

Työmarkkinajohtajilla yli 200 000 euron vuositulot eivät ole harvinaisuus. Työnantajapuolen Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies ylsi  371 947 euron ansiotuloihin ja 822 euron pääomatuloihin.

 

Suurimmat yhteisöverojen maksajat julki – Metsäkonserni UPM, lääkejätti Bayer ja energiayhtiö Neste kärkikolmikossa

UPM-konserni maksoi viime vuonna yhteisöveroja noin 200 miljoonaa euroa. Konsernin kaikki yhtiöt huomioiden UPM oli Suomen suurin yhteisöveronmaksaja viime vuonna.

 

Pelifirmojen menestys tulee yrityskauppojen myötä – Supercellin Paanasella ja Kodisojalla kovimmat tulot

Verotulojen kärkipaikoilta löytyy useita pelialan yritysten perustajia. Pelialalla tulot koostuvat useimmiten pääomatuloista, mikä tarkoittaa tuottoisia yrityskauppoja.

 

Kohutuista hoivayhtiöistä kaikki eivät maksa yhteisöveroa Suomeen – Esperi Care jo kolmatta vuotta putkeen nollilla

Mehiläinen ja Attendo Suomi maksoivat viime vuonna yhteisöveroja Suomeen, toisin kuin Esperi Caren emoyhtiö Esperi Care Holding. Myöskään päiväkotiketju Touhula ei maksanut yhteisöveroja.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti