Lounais-Häme

Verstappen sai yhdyskuntapalvelusta Oconin tönimisestä - Tuomariston mielestä hollantilaiskuskin käytös antoi huonon mallin

Sao Paulo
12.11.2018, 03:46

Urheilu-uutiset

Red Bull -kuljettaja Max Verstappen on määrätty suorittamaan kaksi päivää yhdyskuntapalvelusta rangaistuksena Force Indian Esteban Oconin tönimisestä formula ykkösten Brasilian gp:n jälkeen.
Verstappen oli raivoissaan Oconille, sillä hän menetti kilpailun voiton ranskalaisen törmättyä häneen. Ocon osui kärkimies Verstappeniin yrittäessään ohittaa tätä, vaikka oli jo kierroksella jäänyt.
Ocon sai tilanteesta kymmenen sekunnin pysähtymisrangaistuksen. Hollantilainen Verstappen oli kisassa lopulta toinen ja sanoi radiossa Oconia idiootiksi.
Kisan jälkeen Verstappen meni Oconin luo punnitusalueelle ja töni ja tuuppi häntä voimakkaasti kolme kertaa. Haastatteluissa kisan jälkeen Verstappen sanoi, ettei kadu toimintaansa. Oconin mielestään Verstappenin väkivaltainen käytös oli epäammattimaista.
Verstappen kertoi tuomaristolle, ettei ollut aikonut käydä Oconiin käsiksi, mutta oli provosoitunut tämän reaktiosta. Ocon nimittäin ei mielestään toiminut tilanteessa väärin.
– Vaikka tuomaristo ymmärtää Verstappenin intohimoista suhtautumista, tämän tason urheilijoiden velvollisuutena on käyttäytyä soveliaasti ja toimia roolimalleina kuljettajille kaikilla tasoilla. Tässä Verstappen epäonnistui, tuomaristo sanoi päätöksessään Autosportin mukaan.
Tuomariston mukaan sekä Verstappen että Ocon käyttäytyivät kuulemisessa asiallisesti ja tekivät yhteistyötä. Kuulemisen jälkeen kuljettajien nähtiin paiskaavan kättä varikolla.

Tunteet ovat kuumenneet ennenkin

Verstappenin rangaistuksessa on kaikuja Michael Schumacherin vuonna 1997 saamasta rangaistuksesta. Tuolloin Schumacher määrättiin osallistumaan liikenneturvallisuuskampanjaan, kun hän oli kauden päätöskilpailussa Jerezissä törmännyt tahallaan Jacques Villeneuveen. Schumacherin rangaistus oli tosin laajempi ja häneltä myös vietiin MM-sarjan kakkossija.
Verstappenin käytös Interlagosissa tuo mieleen myös Schumacherin toiminnan Belgian Spassa vuonna 1998. Kilpailua johtanut saksalainen törmäsi tuolloin kierroksella ohitettavaan David Coulthardiin ja joutui keskeyttämään. Varikolle palattuaan Schumacher oli raivoissaan ja yritti rynnätä McLaren-tallin varikkopilttuuseen Coulthardin luo, mutta tallin henkilökunta esti Schumacherin pääsyn sinne.
Jotkut saattavat muistaa myös vuoden 1993 Japanin gp:n, jossa kisaa johtanut Ayrton Senna suuttui tulokaskuski Eddie Irvinelle, joka ohitti brasilialaisen vaikka oli kierroksen jäljessä. Kisan jälkeen Senna mottasi Irvineä ja sai ehdollista kilpailukieltoa.

https://www.autosport.com/f1/news/139986/verstappen-given-public-service-for-ocon-shove

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic