Lounais-Häme

Vesi virtaa taas Tammelassa

Tammelan kunnan alueella vedenjakelu oli lauantaina poikki laajalta alueelta. 
Vedenjakelu oli poikki ainakin kunnan keskustan, Kydön ja Lamalan alueilta sekä Etelä-Tammelan Vesihuollon toimialueella.
Puolenpäivän maissa, kun vika oli jo paikallistettu, huomattiin, että kyseessä on luultua huomattavasti isompi repeämä putkessa. Kaikilla asiakkailla vesi virtasi jälleen noin klo 17 lauantaina iltapäivällä.
Tammelassa on kevään aikana ollut useita vesikatkoksia. Osa niistä on johtunut Tammelan vesitornin korjaustöistä ja osa teknisistä ongelmista. 
– Lauantain ongelma ei liity kumpaankaan näistä, tämä oli vielä erillinen juttu. Meitä on koeteltu asian tiimoilta, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo.
Hänen mukaansa lauantain ongelma johtui vesivuodosta.
Vesitornin korjaustöiden ei pitänyt aiheuttaa vesikatkoksia, mutta toisin kävin. Työn pitäisi kuitenkin olla valmis kuukauden sisällä. 
Larsson pahoittelee katkoksia. 
– Olemme saaneet aika paljon lunta tupaan, koska emme tiedota näistä katkoksista etukäteen. Tämäkin tapaus tuli kuitenkin täysin yllätyksenä, emmekä luonnollisesti voineet sen vuoksi esimerkiksi ilmoittaa siitä lehdessä ennen lauantaita, Larsson sanoo.
Larsson myös ihmettelee heitä kohtaan tullutta kovaa kritiikkiä. Tammela saa kunnanjohtajan mukaan paljon palautetta siitä, että katkoksen tapahtuessa asiasta tiedotetaan vain internetissä.
-Käytössämme ovat kunnan verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat. Ymmärrämme, etteivät kaikki ole verkossa, ja tiedottaminen on haaste, Larsson sanoo.
– Ei tiedottamisessa kuitenkaan ole luovuttu mistään, ainoastaan lisätty uusia väyliä. Tiedottiko kunta silti siis viisi vuotta sitten nykyistä paremmin?
Larssonin mukaan tieto on levinnyt verkon kautta melko hyvin, mutta kaiken kattava systeemi se ei luonnollisesti ole.
– Olen kiitollinen kaikille, jotka välittävät viestiä omasta ärtymyksestä huolimatta.
Tammelan Vesihuotolaitoksella ei ole käytössä tekstiviestijärjestelmää, jolla ilmoitetaan asiakkaille häiriötilanteista. Esimerkiksi Humppilassa asiakkaat saavat tiedon vesikatkoista tekstiviestinä kännykkäänsä.

Päivitys 6.5. klo 10.15: Tilanne normalisoitumassa.

Päivitys 6.5. klo 16:30: Putkirikko oletettua isompi.

Päivitys 6.5. klo 19.15: Vettä taas kaikille asiakkaille.

Asiasanat

Fingerpori

comic