Lounais-Häme

Vesihelmen täysremontti saa odottaa

Viihdeuimala Vesihelmi saa odottaa täysremonttiaan Forssassa vielä seuraavat 5-10 vuotta.

Vuoden 1993 huhtikuun ensimmäisenä päivänä avattu Vesihelmi on rakennusteknisesti säilynyt hyvässä kunnossa eikä välittömiä suuria korjaustarpeita ole.

Kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä sanoo Vesihelmen kiinteistönä rakennetun 1990-luvun alussa erittäin hyvin. Lisäksi kiinteistö on huollettu säntillisesti vuosikorjauksin, joissa on uusittu talotekniikan lisäksi myös allastekniikkaa.

-5-10 vuoden kuluttua Vesihelmen käyttöikä on sellainen, että se kaipaa jo täysremontin. Vesihelmeä on teknisesti ylläpidetty hyvin mutta jossain vaiheessa pelkkä ylläpito ei enää riitä. Uintikylpylä on rakennusteknisesti myös kovassa käytössä, Heinilä sanoo.

Heinilä sanoo, ettei mitään suunnitelmia tai edes alustavaa kustannusarviota tulevasta ole olemassa. Kustannukset täsmentyvät kun varsinainen korjaussuunnittelu käynnistyy aikanaan, jolloin selviää missä laajuudessa korjauksia tehdään.

Vesihelmen remontti ei sisälly kaupungin tämän vuoden talousarvion taloussuunnitelmaan vuosille 2017-2019.

Kaupungin kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä sanoo kaupungin jatkavan ensi kesänä Vesihelmen ylläpitokorjauksia. Kesäseisokin aikana aloitetaan pesuhuoneiden peruskunnostus, jossa uusitaan pinnat ja vesieristeet.

Pesuhuoneet joudutaan korjaaminen täytyy ajoittaa ainakin kahdelle vuodelle. Perälä listaa korjauskohteeksi myös vesikaton uusimisen.

Perälä sanoo kiinteistön olevan rakennusteknisesti kunnossa. Perälä kertoo Vesihelmen käyttäjiltä tulleessa palautteessa kehuttavan Vesihelmen siisteyttä ja pysymistä myös ulkoisesti hyvässä kunnossa.

Perälä arvioi, että tänä vuonna Vesihelmen kunnostamiseen käytetään noin 100000 euroa. Summa on hänen mukaansa hieman viime vuosia pienempi.

Vesihelmen tulossa oleva miljoonaremontti pulpahti pintaan ensimmäisen kerranviime vuoden helmikuussa valmistuneessa Forssan palvelurakennetta koskevassa mittavassa kiinteistöselvityksessä.

Sen suosituksen pohjalta on käynnissä myös monitoimikeskuksen suunnittelu.

Selvityksessä kaupungin kiinteistöjen yhteiseksi korjausvelaksi oli summattu lähes 45 miljoonaa euroa.

Selvityksessä Vesihelmen täysremontti oli jaksotettu vuoteen 2025 ulottuvalla ennustejaksolle vuosille 2018-2020 yhteensä kymmenen miljoonan euron hankkeena. Selvityksessä esitetään myös jäähallin korjaamista vuonna 2018 yhteensä miljoonalla eurolla.

Päätöksentekoon selvitys nosti keskeisimmin suosituksena monitoimikeskuksen toteuttamisen vuosina 2016-2018 yhteensä 26,5 miljoonan euron hankkeena.

Monitoimikeskuksesta on laadinnassa tällä hetkellä suunnitelmat, joita nykyinen kaupunginvaltuusto ei ennätä enää käsitellä ennen toimikautensa päättymistä ensi toukokuun lopussa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic