Lounais-Häme Forssa

Vesihelmen vuosihuolto etuajassa – Koronan aiheuttama sulku käytetään hyödyksi

"Koska teemme huoltotyöt nyt jo keväällä, Vesihelmeä ei tarvitse pitää kiinni kesällä."
Vesihelmessä oli vähän uimareita jo edeltävinä päivinä ennen kuin uimala suljettiin maaliskuussa koronavirustilanteen takia. Kuva: Tapio Tuomela
Vesihelmessä oli vähän uimareita jo edeltävinä päivinä ennen kuin uimala suljettiin maaliskuussa koronavirustilanteen takia. Kuva: Tapio Tuomela

Viihdeuimala Vesihelmessä tehdään huoltotöitä, kun se jouduttiin sulkemaan koronavirustilanteen takia. Vesihelmi suljettiin 16. maaliskuuta, ja se on suljettuna ainakin 13. toukokuuta asti.

– Käytämme sulkemisajan hyödyksi ja teemme huoltotyöt, jotka normaalisti on tehty kesäkatkoksen aikana. Kolmen neljän viikon kesäkatkos on ollut heinä- ja elokuun vaihteessa, mutta koska teemme huoltotyöt nyt jo keväällä, Vesihelmeä ei tarvitse pitää kiinni kesällä, Vesihelmen palvelupäällikkö Totti Munck kertoo.

Vesihelmen huoltotyöt on Munckin mukaan tarkoitus saada valmiiksi siihen mennessä, jos sulku päättyy 13. toukokuuta. Huoltotöiden lisäksi Vesihelmessä korjataan ulkoseinää, mikä ei vaikuta käyttöön, joten sen korjaamista voidaan jatkaa, vaikka sulku päättyisikin 13. toukokuuta.

– Avaamisen aikataulu riippuu kuitenkin siitä mitä ohjeita valtiovalta antaa, Munck sanoo.

Altaat tyhjennetään ja pestään

Huoltotöihin kuuluu altaiden tyhjentäminen ja peseminen painepesurilla, laattojen saumauksia ja mahdollisesti irronneiden tai hajonneiden laattojen korjaaminen. Jonkin verran tehdään myös laattojen maalauksia.

– Saunoissa tehdään myös remonttitöitä, kuten seinien ja eristysten korjauksia. Suihkutiloja laatoitetaan myös uudelleen. Saunojen ja suihkutilojen remontit ovat isompia kunnostustöitä, joille löytyi nyt koronan aiheuttaman sulkemisen takia hyvä aika, Munck sanoo.

Munck kertoo, että remontti- ja maalaustyöt tekee Rakennus Timo Pekka oy. Forssan kaupungin omana työnä tehdään pesu- ja siivoustöitä. FL

Lue myös: Forssa aloittaa säästöjen etsimisen – Vesihelmen remonttia ”pitkitetään niin pitkään kuin mahdollista” (FL 20.2.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic