Lounais-Häme

Vesijohtovesi sakkaista eri puolilla Forssaa

Vesi voi olla sakkaista vielä päivien ajan eri puolilla Forssaa. Esimerkiksi Turuntien varrella, Talsoilassa ja Paavolassa vesihanoista on tullut sakkaista vettä.

Vedenlaatua heikentää vesijohtoverkostoon kertynyt, lähinnä mangaanista muodostunut sakka. Vesi voi olla sameaa ja hippuista.

-Yhdessä pääsyöttöjohdossa on vuoto. Emme ole vielä paikallistaneet vuotokohtaa, mutta olemme tilanneet spesialisteja kuvaamaan verkostoa, vesihuoltojohtaja Kimmo Paakkonen kertoo.

Kuvaus tehdään maanantai-illan aikana.

-Jos vuotokohta löytyy nopeasti ja se saadaan korjatuksi pikaisesti, vesi ei silti välttämättä ole kunnossa heti. Voi olla, että kunnon vettä saadaan vasta useamman päivän tai viikon kuluttua.

Paakkonen arvelee, että vuotokohta on Teollisuuskadulla, mutta vuodon paikallistaminen on hankalaa, koska maa on roudassa.

-Koska maan pinnalla on jäinen kansi, vuotokohtaa on vaikea havaita.

Paakkosen mukaan Forssan vesijohtoverkosto on hyvässä kunnossa, mutta pohjaveden mangaani aiheuttaa ongelmia.

-Mangaania kertyy putkien seinämiin, ja kun virtaamiin tulee muutoksia, sakka lähtee liikkeelle.

Haitta poistuu juoksuttamalla vettä. Vettä voi juoda ja käyttää normaalisti sen jälkeen, kun se on juoksuttamisen jälkeen kirkasta ja mautonta.

Paakkonen vinkkaa, että juomavettä kannattaa laittaa juoksutuksen jälkeen kannuun.

-Jos vedessä on hippuja, ne laskeutuvat kannun pohjalle. Vesi ei ole vaarallista, mutta ilman juoksutusta se on ikävän näköistä ja voi maistua pahalle. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic