Lounais-Häme

Vesiliikelaitos lojaalina vesivuotolaskussa

Pusurinkadulla tyhjillään olevan omakotitalon omistaja haki ja sai  Forssan vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalta oikaisua vesihuoltojohtajan kielteiseen päätökseen vesilaskun kohtuullistamisesta. Johtokunta päätti hyvittää asiakkaan veden ja jätevedenvesimaksua, koska tiedote mahdollisesta vesivuodosta olisi pitänyt toimittaa myös asiakkaan laskutusosoitteeseen eikä vain kiinteistön postilaatikkoon.

Omakotitalon ja saunarakennuksen välillä rikkoutuneesta vesijohdosta oli valunut vettä maaperään ja sieltä salaojien kautta hulevesiviemäriin. Vuotoepäily nousi sattumalta esiin, kun asiakkaalle lähti poikkeuksellisen suuri lasku. Asiakkaalle lähetettiin tieto kiinteistön postilaatikkoon 13.9., mutta muualla asuvana hänet tavoitti vasta lasku. Tiedonkulun venymisen vuoksi asiakas vetosi asiassa lojaliteettiperiaatteeseen. Näin vesilaitos hyvittää asiakkaan vesimaksua 26 kuution osalta eli havaintopäivästä vuodon poistumiseen asti (13.–19.9.).

Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta oikeutti vesihuoltojohtajan antamaan lausunnon Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle Asunto oy Urpukuja 1:n valituksesta. Taloyhtiö on valittanut hallinto-oikeuteen, kun vesilaitoksen johtokunta hylkäsi kiinteistöyhtiön oikaisuvaatimuksen.

Kiinteistön rikkoutuneesta putkiliitoksesta valui maahan vettä lähes 2700 kuutiota. Vesihuoltoliikelaitos on katsonut, ettei se ole mitenkään vastuussa taloyhtiön omista vuodoista. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti