Lounais-Häme

Vettel kolmansien harjoitusten nopein - Bottas niukasti Räikköstä edellä

Sao Paulo
10.11.2018, 17:31

Urheilu-uutiset

Ferrarin Sebastian Vettel ajoi Brasilian gp:n kolmansien harjoitusten kärkiajan. Vettel kirjasi Sao Paulon F1-radalla nopeimmaksi kierrosajaksi 1.07,948.
Maailmanmestaruutensa jo varmistanut Mercedeksen Lewis Hamilton jäi Vettelistä 0,217, Mercedeksen Valtteri Bottas 0,517 ja Ferrarin Kimi Räikkönen 0,542 sekuntia. Seuraavat sijat menivät Red Bullin Max Verstappenille ja Daniel Ricciardolle.
Vettelin ykkösaika oli nopeampi kuin perjantain harjoitusten kärkinoteeraukset. Saksalaiskuski sai kolmansissa harjoituksissa tililleen 17, Hamilton 13, Bottas 22 ja Räikkönen 17 kierrosta.
Hamilton oli osan harjoituksista radalta sivussa, koska hänen autoaan huollettiin. Vika saatiin korjattua ennen harjoitusten loppua.
Kauden viimeistä edeltävän F1-kilpailun aika-ajot alkavat Suomen aikaa tänään kello 19. Kilpailu ajetaan sunnuntaina.

F1-sarjan laajeneminen ei miellytä Hamiltonia

Mercedeksen Lewis Hamilton ei ole mielissään formula ykkösten MM-sarjan kilpailumäärän kasvusta. Tällä kaudella sarjassa ajetaan 21 kisaa, mutta lähivuosina määrä saattaa olla jopa 24.
– Mielestäni se ei ole hyvä ajatus, Hamilton sanoi Autosport-lehdelle.
Vuonna 2020 Vietnamin Hanoi tulee mukaan kisakalenteriin. Myös Miami ja hollantilainen Zandvoort saatetaan nähdä lähivuosina F1-sarjan kisapaikkoina.
Ensi vuonna kausi alkaa maaliskuussa ja päättyy vasta joulukuussa. Hamiltonin mielestä kisoja voisi olla nykyistä vähemmän, esimerkiksi 18.
– Pidän kilpailemisesta todella paljon, mutta kausi on pitkä.
Hamilton varmisti uransa viidennen maailmanmestaruuden lokakuun lopussa Meksikon gp:ssä.

https://www.autosport.com/f1/news/139955/hamilton-against-expanded-f1-calendar

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic