Lounais-Häme

Vettel uskoo yhä F1-mestaruuteen - 50 pisteen ero Lewis Hamiltoniin

Sotshi
01.10.2018, 16:23

Urheilu-uutiset

Ferrarin saksalaiskuljettaja Sebastian Vettelei ole vielä luopunut toivosta F1-maailmanmestaruuden suhteen, vaikka hän on MM-sarjassa toisena 50 pistettä Lewis Hamiltonia perässä. Hamilton kasvatti etumatkaansa sunnuntain Sotshin osakilpailun voitolla, kun Valtteri Bottas antoi britille tietä tallimääräyksellä. Vettel sijoittui Venäjällä Mercedes-kaksikon jälkeen kolmanneksi. F1-kautta on jäljellä viisi kisaa.
– Menen kisa kerrallaan. Tilanne ei ole menossa helpompaan suuntaan, jos menetämme pisteitä, Vettel sanoi.
– Uskon silti yhä mahdollisuuksiimme. Mahdollisuudet eivät ole kasvamassa, jos jäämme taakse, mutta kuka tietää.
Vettelin mukaan tilanne MM-sarjassa näyttäisi täysin erilaiselta, jos Hamilton joutuisi esimerkiksi keskeyttämään loppukaudella kerran tai jopa kahdesti.
– En toivo sitä Lewikselle, mutta koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu, Vettel puntaroi.
– Mestaruus ei ole enää meidän käsissämme, mutta jos voitamme muutaman seuraavan kisan, annamme Mercedekselle painetta. Voittaminen ei ole helppoa, mutta meillä on yhä reilu mahdollisuus siihen.
Vettel saavutti neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta vuosina 2010-2013. Tuolloin hän ajoi Red Bull -tallissa.

Wolff: ”Olen mieluummin pahis nyt kuin idiootti kauden lopussa”

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ottaa kritiikkiä keränneestä päätöksestä syyt niskoilleen. Wolff kertoi jutelleensa tallin päästrategin James Vowlesin kanssa juuri silloin, kun Hamilton olisi pitänyt ottaa varikkokäynnille. Tämän takia Hamiltonin pysähdys tehtiin liian myöhään, ja seurauksena oli se, että Hamilton joutui taistelemaan ohitusta Ferrarin Sebastian Vettelistä.
Koko kuvio johti lopulta siihen, että tallimääräys oli pakko tehdä. Kuten Vowles selitteli kisan aikana asiaa Bottakselle: ”tämä täytyi tehdä, Lewisilla on pieni rakkula (renkaassa)”.
– Jonkun on oltava pahis joissain tilanteissa, ja tällä kertaa pahis olen minä. Mutta mitä minä toivon? Olla pahis tänään, vai olla idiootti kauden lopussa Abu Dhabissa? Olen mieluummin pahis nyt kuin idiootti kauden lopussa, Wolff jutteli sunnuntai-iltana.

”Sekosimme varikkopysähdysten kanssa”

Wolffin mukaan päätöstä ei tehty etukäteen.
– Homma meni toisin kuin odotimme. Sekosimme varikkopysähdysten kanssa, ja olimme kierroksen myöhässä Lewisin kanssa. Ja otan siitä syyn, koska keskustelin Jamesin (Vowles) kanssa silloin, kun hänen olisi pitänyt tehdä käsky pysähdyksestä. Myöhästyimme kierroksen, ja menetimme sijan (Vettelin ehdittyä varikolta tulleen Hamiltonin eteen).
– Lewis joutui tekemään kovasti töitä ohittaakseen Sebastianin. Ohitus oli upea, mutta se sai renkaat rakkuloille. Ja niinpä meillä oli tilanne, jossa Valtteri oli edessä, Lewis takana rakkuloiden kanssa, ja Sebastian ahdistamassa täysin voimin Lewisia…

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti