Lounais-Häme Riihimäki

Video: mies roiski 8 litraa polttoainetta ja sytytti huoltoasemalla palon – Oikeus tuomitsi ehdottomaan vankeuteen

Käräjäoikeus tuomitsi polttoaineen avulla paloja sytyttäneen ja tappouhkauksia naiselle esittäneen miehen ehdottomaan vankeuteen. Mies on ilmoittanut valittavansa tuomiosta.
Kuvakaappaus huoltoaseman valvontakameravideosta. Videolle tallentui, miten mies siirteli roskiksia ja roiski polttoainetta ympäristöön ennen palon sytyttämistä. Kuva: Kuvakaappaus valvontakameran videosta
Kuvakaappaus huoltoaseman valvontakameravideosta. Videolle tallentui, miten mies siirteli roskiksia ja roiski polttoainetta ympäristöön ennen palon sytyttämistä. Kuva: Kuvakaappaus valvontakameran videosta

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut miehen yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä vahingonteosta, törkeän vahingonteon yrityksestä, vahingonteoista ja kotirauhan rikkomisesta.

Lisäksi mies tuomittiin maksamaan korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 14 847 euroa.

Mies sytytti kaksi potentiaalisesti erittäin vaarallista tulipaloa huoltoasemilla Riihimäellä viime kesäkuussa.

9. kesäkuuta mies sytytti tulipalon Puistokadulla sijaitsevan huoltoaseman mittarikentällä. Mies siirsi kolme roskasäiliötä polttoainemittareiden viereen, ruiskutti niiden päälle noin kahdeksan litraa polttoainetta ja sytytti tulipalon. Palosta aiheutui merkittävät vahingot.

Noin viikkoa myöhemmin mies yritti sytyttää tulipalon toisella huoltoasemalla. Kaksi sivullista henkilöä sammutti palon ennen sen leviämistä.

Syyttäjän mukaan tulipalot olisivat levitessään aiheuttaneet merkittävää vaaraa, sillä niiden läheisyydessä on asutusta ja muita rakennuksia.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Videota on lyhennetty. Alkuperäinen käräjäoikeudessa todisteena ollut valvontakameran video kestää yli 10 minuuttia.

Tappouhkauksia ennen tulipaloja

Mies syyllistyi myös kotirauhan rikkomiseen ja vahingontekoihin 8. kesäkuuta, kun hän tunkeutui kerrostalossa asuvan naisen rappukäytävään rikkomalla oven ikkunan. Rapussa mies potki naisen kotiovea ja huusi useita kertoja tappavansa naisen.

Mies tuhosi naisen polkupyörän talon pihamaalla ja vaurioitti toisen naisen autoa potkaisemalla siihen lommon.

Vangittuna kolme kuukautta, aikoo valittaa hovioikeuteen

Mies kiisti lähes kaikki teot. 14. kesäkuuta huoltoasemalla sytyttämäänsä paloa mies luonnehti korkeintaan varomattomaksi käsittelyksi.

Mies otettiin kiinni jälkimmäisen tulipalon jälkeen, sillä poliisin mukaan oli olemassa vaara, että hän olisi jatkanut tuhotekoja. Hän oli vangittuna noin kolmen kuukauden ajan. Käräjäoikeus vapautti miehen 9. syyskuuta antamassaan tuomiossa.

Mies on ilmoittanut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon, ja hänellä on 8. lokakuuta asti aikaa tehdä valitus hovioikeudelle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic