Lounais-Häme Forssa

Vielä ehtii seuraamaan nuorten SM-pelejä: Feeniks Basketin pojat haastavat Pontevan

Kauden viimeinen kotipeli sunnuntaina Feeniksissä.
Vielä sunnuntaina pääsee seuraamaan Niilo Tammen ja muiden Feeniks Basketin nuorten miesten taitoja ja taistelutahtoa kotiparketilla alle 17-vuotiaiden poikien SM-sarjassa. Kuva: Tapio Tuomela
Vielä sunnuntaina pääsee seuraamaan Niilo Tammen ja muiden Feeniks Basketin nuorten miesten taitoja ja taistelutahtoa kotiparketilla alle 17-vuotiaiden poikien SM-sarjassa. Kuva: Tapio Tuomela

Feeniks Basket Forssa pelaa sunnuntaina kauden viimeisen kotiottelunsa alle 17-vuotiaiden poikien SM-sarjassa. Kello 14.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Hyvinkään Ponteva.

Feeniks Basket on sarjassa yhdeksäntenä, Ponteva kuudentena. Pontevalla on isokokoinen joukkue, jossa on kuusi 190-senttistä tai sitä pidempää pelaajaa. Joukkueen torni on 204-senttinen sentteri Roni Vuori.

– Altavastaajia olemme, mutta lähdemme peliin taistelemaan ja toivottavasti se riittää voittoon asti, kertoo Feeniks Basketin valmentaja Petri Lepänkoski.

Joukkueen harjoittelu on ollut viime ajat hieman rikkonaista flunssa-aallon takia, mutta tauti alkaa olla voitettu.

 

Feeniks Basket on ottanut kovatasoisessa SM-sarjassa tällä kaudella kolme voittoa ja pystynyt haastamaan hyvin itseään sarjataulukossa korkeammalla olevia joukkueita.

– Olemme menneet viime kaudesta hirmuisesti eteenpäin. Yhä useampi joukkueen pelaaja on osoittanut pystyvänsä pelaamaan 17-vuotiaiden SM-sarjaa. Olemme nuoremmilla pelaajilla pelanneet myös läntisen alueen 1. divisioonaa ja sielläkin näkyy se, miten pojat ovat kehittyneet.

Feeniks Basketin vahvuutena on hyvä, aggressiivinen puolustus. Joukkueella on myös monta pelaajaa, jotka ovat riittävän taitavia ja kovia haastavassa yksi vastaan yksi -pelaamisessa.

Joukkueen Akilleen kantapää on ringin kapeus.

– Vastustajien runko koostuu -02-syntyneistä pelaajista. Meillä on taas -02-, -03-, -04- ja -05-syntyneitä kavereita ringissä. Annamme tässä aika paljon tasoitusta, Lepänkoski sanoo.

Sunnuntain Ponteva-pelin jälkeen Feeniks Basketilla on SM-sarjassa vielä yksi ottelu jäljellä, viikon päästä pelattava vierasottelu Huimaa vastaan.

 

Myös Feeniks Basketin tyttöjoukkueet pelaavat tärkeitä kotipelejä viikonvaihteessa. Alle 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjajoukkue kohtaa BC Nokian lauantaina Feeniksissä. Ottelu alkaa jo kello 11.15.

Toinen tyttöjen SM-sarjaottelu pelataan sunnuntaina kello 16.45 poikien SM-pelin jälkeen. Feeniks Basket kohtaa alle 17-vuotiaiden tyttöjen kamppailussa Hongan. FL

 

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic